https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Za život dostojan čovjeka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Za život dostojan čovjeka

Za život dostojan čovjeka

Press konferencija Predsjednika Stranke demokratske akcije Sandžaka Dr. Sulejmana Ugljanina.

Izjavu predsjednika Stranke prenosimo u cjelosti:

Stranka demokratske akcije Sandžaka od samog početka pažljivo prati i podržava građanske proteste u Srbiji pod nazivom „1 od 5 miliona“ i prihvata tekst „SPORAZUMA S NARODOM“ u cjelini, kao i principe rada buduće Vlade stručnjaka. SDA Sandžaka, kako je to i najavljeno će organizovati građanske proteste u Sandžaku u formi protestne šetnje.

Prva protestna šetnja, pod nazivom “ZA SIGURNU BUDUĆNOST” održaće se u Novom Pazaru u subotu  9. marta 2019. godine u 18 časova, kao i svake naredne subote, u isto vrijeme. Ovom prilikom pozivam sve građane da protestnom šetnjom, izraze svoje neslaganje sa postojećim stanjem ali pokažu i odlučnost da se zajedno izborimo za bolji i sigurniji život dostojan čovjeka.

Stranka demokratske akcije Sandžaka od svog osnivanja se konstantno bori protiv vjerskog šovinizma, nacional fašizma i social rasizma, prvenstveno oličenog u Miloševićevom režimu, a danas u naprednjačko-radikalskom Vučićevom režimu.

To opredjeljenje i činjenica da je Srbija danas sigurna kuća za ratne zločince, nedemokratska država u kojoj je nema slobode, ravnopravnosti i vladavine prava, zahtjeva naš politički odgovor i odlučnu političku akciju.

Građani su postali taoci sistema kojim rukovode paralelne strukture vlasti i mi hoćemo da takvu „državu“ pobijedimo i da novu državu izgradimo na zdravim temeljima. U skladu sa tim pozivamo sve građane i sve nevladine organizacije da nam se pridruže i priključe protestnoj šetnji.

Kada govorimo o ovoj temi, vezano za proteste koji se već mjesecima održavaju širom Srbije, želim da kažem da građani Sandžaka imaju mnogo više razloga za neslaganje sa postojećim stanjem, a posebno Bošnjaci:

-Zbog brojnih masovnih otmica Bošnjaka, masovnih ubistava gdje su Bošnjaci ubijani i drugih zločina nad Bošnjacima Sandžaka koji još nisu rasvijetljeni;

-Zbog činjenice da predsjednik države i ostali državni organi negiraju zločin genocida nad Bošnjacima – kao da se radi o glinenim golubovima;

-Zbog činjenice da se provodi aparthejd nad Bošnjacima Sandžaka pri zapošljavanju u Tužilaštvu, sudstvu, policiji i drugim državnim organima sa javnim ovlašćenjima su dodatni razlozi da građani Sandžaka, posebno Bošnjaci izađu i protestnom šetnjom izraze svoje nezadovoljstvo sa takvim stanjem.

 

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP