https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Politička stabilnost uslov ekonomskog razvoja - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Politička stabilnost uslov ekonomskog razvoja

Politička stabilnost uslov ekonomskog razvoja

Politička stabilnost uslov ekonomskog razvoja

Danas je generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka Fuad Baćićanin sa svojim saradnicima primio u Centrali stranke Nj.E. Ambasador Kraljevine Holadnije u Srbiji, gospodina Laurenta L. Stokvisa. 

Posjeta ambasador Stokvis Novom Pazaru imala je za cilj da se predstavnici ove prijateljske evropske zemlje upoznaju sa trenutnom političkom i društvenom situacijom u Novom Pazaru i Sandžaku te da  se upoznaju sa stavovima SDA Sandžaka i aktivnostima stranke, posebno sa planovima koje SDA Sandžaka ima na putu prevazilaženja teške ekonomske situacije u Novom Pazaru i situacije nastale formiranjem nove skupštinske većine 21. februara 2013. godine. 

SDA Sandžaka je stava da ne žali zbog izlaska iz lokalne vlasti i da ostanak u vlasti nije bio cilj Stranke demokratske akcije Sandžaka već je opstanak u vlasti uslovila iznalaženjem minumuma zajedničkog interesa  u rješavanju nagomilanih problema sa kojima se grad i građani Novog Pazara suočavaju. Predstavnici SDA Sandžaka su istakli da će u narednom period posebno ukazivati i govoriti o nezakonitim radnjama i djelovanju vlasti u Novom Pazaru i o tome obavještavati nadlježne sudove i građane Novog Pazara.  

Fuad Baćićanin je iskoristio priliku i pozvao ambasadora Stokvisa da učini napor i da sa svojim kolegama iz grupe zemalja “Prijatelji Sandžaka” daju značajan doprinos ekonomskom razvoju Novog Pazara i Sandžaka i političkoj stabilizaciji našeg regiona.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP