https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 TRAŽIMO RAVNOPRAVNOST I RECIPROCITET - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

TRAŽIMO RAVNOPRAVNOST I RECIPROCITET

TRAŽIMO RAVNOPRAVNOST I RECIPROCITET

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin uputio je danas pismo za rješavanje statusa Bošnjaka u Srbiji: predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Žozepu Borelu, visokom predstavniku EU za spoljne poslove i bezbjednost, Miroslavu Lajčaku, specijalnom predstavniku Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Gabrielu Eskobaru, zamjeniku pomoćnika sekretara Stejt Departmenta.

U pismu predsjedniku Republike Srbije se iznosi stav SDA Sandžaka o evropskom (francusko-njemačkom) prijedlogu sporazuma i činjenice o položaju Bošnjaka u Srbiji u cilju rješavanja ovih pitanja.

U pismu se pored ostalog kaže:

" Gospodine predsjedniče, dozvolite da iznesem naš stav o ovom pitanju koji Vam može poslužiti prilikom donošenja konačne odluke.

Posljedice sa kojima bi se Srbija mogla suočiti zbog odbijanja ovog sporazuma, a koje smo od Vas mogli čuti, poput prekida pregovora o članstvu Srbije u EU, prekid i povlačenje investicija, te ukidanje vizne liberalizacije su za Bošnjake ogromne i sa sobom nose neizvjesnost i nestabilnost.

Želim da Vas obavijestim da kao predstavnici Bošnjaka u Srbiji nismo zadovoljni položajem i tretmanom u Srbiji i tražimo od Vas da se u nastavku dijaloga i implementaciji sporazuma obezbijede jednaka prava Bošnjacima u Srbiji po modelu koji se traži za srpsku zajednicu na Kosovu." 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37