https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 DELEGACIJA SDA SANDŽAKA PRISUSTVOVALA AKADEMIJI SJEĆANJA NA JONUZA MUSLIUA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

DELEGACIJA SDA SANDŽAKA PRISUSTVOVALA AKADEMIJI SJEĆANJA NA JONUZA MUSLIUA

DELEGACIJA SDA SANDŽAKA PRISUSTVOVALA AKADEMIJI SJEĆANJA NA JONUZA MUSLIUA

Povodom obilježavanja godišnjice od preseljenja na ahiret predsjednika Albanskog nacionalnog vijeća i Skupštine opštine Bujanovac Jonuza Musliua, delegacija SDA Sandžaka na čelu sa predsjednikom Stranke Dr. Sulejmanom Ugljaninom prisustvovala je juče Akademiji sjećanja u Bujanovcu.

U svom obraćanju na Akademiji, predsjednik Ugljanin je istakao da je imao priliku da upozna čovjeka koji je više voleo slobodu albanskog naroda nego svoj život, čovjeka koji je puno učinio za ljepšu budućnost Preševske doline i koji je svojim radom zadužio i Preševsku dolinu, za čiju se bolju budućnost borio i čitav albanski narod.

“Radili smo u Sandžaku, u Preševskoj dolini, u Beogradu i u Briselu, želim da napomenem da je pružio podršku svim legitimnim zahtjevima Bošnjaka Sandžaka dok smo radili zajedno, U to ime želim sreću albanskom narodu, građanima Preševske doline i da njegove želje budu ostvarene." – zaključio je predsjednik Ugljanin.

Prije održavanja Akademije sjećanja na rahmetli Jonuza Musliua, delegacija SDA Sandžaka je obišla njegov mezar u njegovom rodnom mjestu Končulj.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP