https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 ODRŽANA PROTESTNA ŠETNJA „1918.- GODINA OKUPACIJE SANDŽAKA“ - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

ODRŽANA PROTESTNA ŠETNJA „1918.- GODINA OKUPACIJE SANDŽAKA“

ODRŽANA PROTESTNA ŠETNJA „1918.- GODINA OKUPACIJE SANDŽAKA“

Stranka demokratske akcije Sandžaka organizovala je danas u Novom Pazaru protestnu šetnju „1918.- godina okupacije Sandžaka“.

Okupljenim građanima obratio se generalni sekretar Stranke Ahmedin Škrijelj koji je istakao da povod današnjeg okupljanja jeste, ljudska, građanska i nacionalna obaveza da se kao građani Sandžaka, odredimo i zauzmemo jasan stav prema činjenici da je stvaranjem Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, naš Sandžak zvanično i okupiran.

„Kreatori takve državne tvorevine u potpunosti su ignorisali interese Sandžaka, kao zasebnog političkog entiteta, koji su izraženi kroz Sjeničku rezoluciju iz avgusta 1917. godine.

Uključivanje Sandžaka u teritoriju Kraljevine SHS izvršeno je protivno volji i interesima građana Sandžaka.

Građanima Sandžaka je tada uskraćeno pravo da neposredno ili preko svojih legitimnih predstavnika zaštite Sandžak, sebe i svoje interese.

Mi danas, ovom protestnom šetnjom, na demokratski i civilizovan način šaljemo i poruku da građani Sandžaka neće više dozvoliti da ih bilo ko i bilo kada dovodi pred svršen čin te da svako rješenje suprotno interesima Sandžaka neće biti prihvaćeno i za građane Sandžaka neće biti obavezujuće.

Došlo je vrijeme da i Sandžak u svojim granicama, dobije slobodu i svoje mjesto pod suncem.

Za slobodu, demokratiju i Autonomiju.“

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37