https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ambasador Austrije posjetio SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ambasador Austrije posjetio SDA Sandžaka

Ambasador Austrije posjetio SDA Sandžaka

Ambasador Austrije posjetio SDA Sandžaka

Danas je Stranku demokratske akcije Sandžaka posjetio NJ.E. Ambasador Austrije u Srbiji g-din Johannes Eigner. Ambasadora Eignera je primio generalni sekretar Stranke Fuad Baćićanin sa predjsednikom Asocijacije mladih SDA Sandžaka Edinom Gudževićem.

Tema interesovanja ambasadora Eignera je bila položaj Bošnjaka u Srbiji i aktuelna politička situacija u Sandžaku, kao i funkcionisanje lokalnih vlasti u Sandžaku sa posebnim osvrtom na stanje u Novom Pazaru.

 “Na prvom mestu smo razgovarali o položaju i rešavanju pitanja Bošnjaka u Srbiji. Stanje Bošnjaka u našoj zemlji je i dalje teško. Mnoga pitanja koja se tiču statusa Bošnjaka se uopšte ne nalaze na dnevnom redu i o tome smo upoznali NJ.E. g-din Eignera”- rekao je Baćićanin.

Generalni sekretar SDA Sandžaka je istakao zadovoljstvo povodom posjete Ambasadora Austrije, Stranci demokratske akcije Sandžaka i rekao je da je Austrija veliki prijatelj Sandžaka i svim Bosnjacima.

“Mi smo iznijeli mišljenje da ponašanje lokalnih funkcionera u Novom Pazaru svesno vode Grad Novi Pazar ka sigurnom bankrotu i da je ovo stanje gradske vlasti u Novom Pazaru neodrživo“ - zaključio je Baćićanin.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP