https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Položaj manjina i dalje nedopustiv - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Položaj manjina i dalje nedopustiv

Položaj manjina i dalje nedopustiv

Položaj bošnjačkog naroda na području Republike Srbije je i dalje neriješen a brojna pitanja i problemi iz bliske prošlosti, posebno masovne otmice i ubistva, te drugi brojni zločini nad Bošnjacima, opterećuju život građana Sandžaka i ne obezbjeđuju siguran život i opstanak Bošnjaka na ovim prostorima.

Stranka demokratske akcije Sandžaka još jednom poziva međunarodnu zajednicu da u procesu pristupanja Srbije i Crne Gore Evropskoj uniji uvaži interese bošnjačkog naroda i njihovih legitimnih političkih predstavnika i obezbjedi poštovanje principa pravde i jednakosti.

Neravnomjerna zastupljenost Bošnjaka u državnim i drugim organima sa javnim ovlašćenjima, ekonomska nerazvijenost i zapostavljenost Sandžaka, neriješen položaj Bošnjaka i status Sandžaka kao regije, su pitanja koja u procesu evrointergracija Srbije i Crne Gore moraju naći adekvatan odgovor i rješenje koje će biti u interesu svih građana koji žive na ovom području i koje će obezbjediti trajan mir i stabilnost na Balkanu.

Stranka demokratske akcije Sandžaka kao bošnjačka politička partija koja decenijama ukazuje na ove probleme, smatra da se samo uvažavanjem posebnosti i specifičnosti svih, kao i rješenjem svih neriješenih pitanja i problema, uz neophodno obezbjeđenje mehanizama sigurnosti i ravnopravnosti svih, može graditi zajedničko društvo u porodici evropskih država i regija.

Manjinska prava u Srbiji i dalje su neriješena a zakonodavni okvir ne pruža garancije manjinama za ostvarenje njihovih prava i korak su unazad u odnosu na međunarodne standarde.

Stranka demokratske akcije Sandžaka koristi priliku da na Dan ljudskih prava ponovo pozove Republiku Srbiju na reviziju manjinskog akcionog plana i povlačenje iz procedure manjinskih zakona i izradu novih zakonskih rješenja na osnovu kojih će se manjinama obezbjediti dostojan status u ovoj zemlji.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37