Učitavanje sajta

Vijesti

Autoput Sarajevo - Beograd treba proći kroz Goražde

Autoput Sarajevo - Beograd treba proći kroz Goražde

U Goraždu je danas održan sastanak povodom prijedloga trase autoputa Sarajevo – Beograd koji su organizovali premijer Bosansko – podrinskog kantona Goražde i gradonačelnik Grada Goražde.

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin je rekao da svi šalju poruku trilaterali Ankara-Beograd-Sarajevo, a prvenstveno Sarajevu, da uvaže potrebu ovog nerazvijenog područja s ciljem održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja i ravnomjernog regionalnog razvoja.

Predsjednik Ugljanin je podržao stav da trasa budućeg autoputa Sarajevo – Beograd prođe kroz region Goražde i Višegrad i veže se za Koridor 11.

„Mora se odmah pristupiti izradi studija i projekata za trasu autoputa Beograd – Sarajevo preko Goražda i svi se trebaju aktivirati da autoput prođe kroz ovu regiju - , istakao je predsjednik Ugljanin. 

Sastanku su prisustvovali i Edib Kajević, potpredsjednik SDA Sandžaka, Enis Imamović, narodni poslanik u Skupštini Srbije, Šefćet Fahro Zatrić, predsjednik SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar i Emir Ašćerić, predsjednik AM SDA Sandžaka.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP