https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predsjednik AM SDA Sandžaka učesnik Svjetskog foruma za demokratiju - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predsjednik AM SDA Sandžaka učesnik Svjetskog foruma za demokratiju

Predsjednik AM SDA Sandžaka učesnik Svjetskog foruma za demokratiju

Predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka i pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Ašćerić učesnik je Svjetskog foruma za demokratiju koji se održava u Savjetu Evrope u Strazburu. Ašćerić na forumu učestvuje kao predstavnik delegacije Republike Srbije.
 
Svjetski forum je godišnje okupljanje svjetskih lidera, aktivista civilnog društva, predstavnika poslovnog sektora, akademske zajednice, medija i profesionalnih grupa gdje se raspravlja o ključnim izazovima za demokratiju širom svijeta. Sandžak je ove godine imao svog delegata, koji je imao prilike da se susretne sa predstavnicima iz više od 20 država iz svijeta i na taj način ostvari multilateralne odnose koji bi u budućem periodu bili od značaja kako za grad tako i za čitav region Sandžaka.
 
"Cilj ovogodišnjeg Svjetskog foruma za demokratiju jeste da razmotri nove inicijative i pristupe koji mogu unaprijediti demokratske prakse i pomoći institucijama i medijima, ali i drugim političkim akterima, da se ponovo povežu sa građanima, da donesu odluke, te da optimalno funkcionišu u demokratiji 21. vijeka. Naročito sam zadovoljan ishodom sastanaka sa predstavnicima država iz regiona što će se odraziti na realizaciju budućih projekata od značaja za razvoj Sandžaka", naglasio je u svojoj izjavi predsjednik Asocijacije mladih Stranke Emir Ašćerić.
 
Osim sudjelovanja na Svjetskom forumu, delegacija Republike Srbije je posjetila i Evropski sud za ljudska prava i Misiju Republike Srbije pri Savjetu Evrope u Strazburu.
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37