https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Tražimo promjenu Ustava Srbije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Tražimo promjenu Ustava Srbije

Tražimo promjenu Ustava Srbije

Stranka demokratske akcije Sandžaka obavještava domaću i međunarodnu javnost da je na današnji dan 17. januara 2009. godine grupa naoružanih lica neovlašćeno upala u službene prostorije SDA Sandžaka i iz vatrenog oružja pucala na rukovodstvo Stranke. Punih 9 godina državni organi nisu rasvijetlili ovaj politički atentat kao i mnoge druge zločine nad Bošnjacima od 1990. godine do danas.

Ovaj zločin i drugi neriješeni zločini nad Bošnjacima Sandžaka 90-ih godina pokazuju tolerantan odnos srpskih državnih organa prema zločinima nad sandžačkim Bošnjacima.

Ovo su samo neki od razloga zbog čega sandžački Bošnjaci nemaju povjerenje u srpske državne organe. Srpski državni organi, prvenstveno pravosuđe i policija izgubili su pravo i kredibilitet da djeluju na prostoru Sandžaka.

Iz tih razloga SDA Sandžaka, kao manjinska parlamentarna stranka zahtjeva hitne i neodložne promjene Ustava Srbije kako bi se konačno rješio status Sandžaka i status bošnjačkog naroda u Srbiji.

Pozivamo Vladu Srbije i Evropsku uniju na hitnu reviziju Akcionog plana za poglavlje 23 i 24 za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, manjinskog akcionog plana i manjiskih zakona kako bi se izgradila pravna država, vladavina prava i jednakost pred zakonom.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37