https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Gradski odbor SDA Sandžaka u Novom Pazaru osuđuje šovinističke poruke zvezdinih navijača - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Gradski odbor SDA Sandžaka u Novom Pazaru osuđuje šovinističke poruke zvezdinih navijača

Gradski odbor SDA Sandžaka u Novom Pazaru osuđuje šovinističke poruke zvezdinih navijača

Gradski odbor SDA Sandžaka u Novom Pazaru osuđuje šovinističke poruke zvezdinih navijača

U prostorijama Ogranka Stranke demokratske akcije Sandžaka u Novom Pazaru održana je danas Press konferencija povodom učestalih šovinstičkih i nacionalističkih ispada i prijetnji zvezdinih navijača na fudbalskom stadionu u Novom Pazaru.

Na današnoj Press konferenciji govorio je Emir Ašćerić, član Izvršnog odbora SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar.

Press konferenciju prenosimo u cjelosti:

Ogranak SDA Sandžaka u Novom Pazaru najoštrije osuđuje vandalske fašističke istupe navijača Crvene zvezde, koji su uz zaštitu žandarmerije i drugih specijalnih jedinica policije na fudbalskoj utakmici Novi Pazar - Crvena Zvezda veličali zločine nad Bošnjacima i upućivali genocidne prijetnje bošnjačkom narodu. 

Šovinističke poruke tzv. navijača Crvene Zvezde su bile vrlo dobro osmišljene i sa ikonografijom četničkog komandanta Draže Mihajlovića su samo nastavak već viđenih scena od prošle utakmice ova dva kluba. 

Posebno nas zabrinjava da većina srpskih medija šuti o ovim skandaloznim dešavanjima od strane ovih vandala i time samo potvrđuju činjenicu da su u službi ovakvih i sličnih pojava koje su uperene direktno protiv Bošnjaka. 

Prisustvo velikog broja policije pod teškom ratnom opremom je dodatno dalo motiva ovim vandalima da veličaju lik i djela Ratka Mladića, Radovana Karadžića i drugih zločinaca, dok su specijalno pripremljene kamere policije bile instalirane da snimaju samo navijače Novog Pazara kako bi u potpunosti zamaskirali fašištičke poruke od štićenika policije. 

Izlivi nacionalne, vjerske i rasne mržnje srpskih ekstremista prema Bošnjacima se dešavaju pred očima vladajućih struktura države, koja nijemo posmatra ova dešavanja i time prešutno daje podršku, dok se na drugoj strani potpuno neosnovano želi preko 5.000 gledalaca iz Novog Pazara predstaviti u negativnom svjetlu. 

Fudbal i sport uopšte samo gube svoj smisao kada fašističke pojave dobijaju na značaju, te se postavlja pitanje da li FK Novi Pazar u ovakvom ambijentu može nastupati. 

Pozivamo sve nadlježne organe da učine sve što je u njihovoj moći da ovakve i slične ispade sasijeku u korijenu i time pošalju jasnu i nedvosmislenu poruku Bošnjacima da se osjećaju sigurno i zaštićeno od pojava koje ne doprinose poboljšanju položaja Bošnjaka u ovoj zemlji. „

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP