Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka-PDD sa delegacijom PS Savjeta Evrope

SDA Sandžaka-PDD sa delegacijom PS Savjeta Evrope

Delegacija manjinske poslaničke grupe SDA Sandžaka – PDD koju su činili Predsjednik Dr. Sulejman Ugljanin, narodni poslanici Riza Halimi i Enis Imamović, razgovarali su sa članovima delegacije predizborne misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koju je predvodio Predsjedavajući Volodymyr Ariev, te članovi René Rouqet, Andrea Rigioni, Hermine Naghdalyan, Matjaž Hanžek, te sekretarijata PSSE Chemavon Chahbazian i Franck Daeschler.

Predsjednik je upoznao delegaciju Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope sa nepovoljnim okonostima u kojima se odvija ova predizborna kampanja, te širenjem atmosfere straha i nesigurnosti koje sprovodi ova Vlada i stranke vladajućeg režima nad Bošnjacima u Sandžaku. On je naglasio da režimske stranke zloupotrebljavaju policiju, sudstvo, tužilaštvo i razne inspekcije za obračun sa političkim neistomišljenicima, ali i za prijetnje, ucjene i nametanje političke volje privrednicima i svim građanima.

Dr. Ugljanin je takođe istakao i činjenicu da je Republička izborna komisija suspendovala odredbe zakona o lokalnim i parlamentarnim izborima, tako što je Pravilnikom spriječila manjinske stranke da budu uključene u sprovođene izbora u skladu sa procentom podrške koju imaju u sredinama u kojima žive manjine, kao što je slučaj sa Sandžakom u kome žive Bošnjaci.

Na sastanku je naglašeno i da je strankama koje zastupaju Bošnjake onemogućen pristup medijima, pa samim tim i informisanje birača o njihovim aktivnostima.

S’ tim u vezi delegacija SDA Sandžaka je iznijela zahtjev da ovi izbori budu odloženi sve dok se ne otkloni atmosfera straha i nesigurnosti, zaustavi zloupotreba državnih organa i dok se ne steknu uslovi da građani slobodno, bez pritisaka i straha izraze svoju izbornu volju, a izbori budu slobodni i demokratski.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP