https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 BNV: Zaustaviti dezinformacije Udruženja Turaka u Srbiji - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

BNV: Zaustaviti dezinformacije Udruženja Turaka u Srbiji

BNV: Zaustaviti dezinformacije Udruženja Turaka u Srbiji

Povodom dezinformacija koje širi Udruženje Turaka u Srbiji, informativna služba Bošnjačkog nacionalnog vijeća izdala je sljedeće saopćenje za javnost:

U vezi sa pozivom Udruženja Turaka u Srbiji upućenom Bošnjacima da se upisuju kao Turci da bi formirali tursku nacionalnu manjinu, pozdravljamo izjavu ambasadora Turske u Srbiji Mehmeta Kemala Bozaja, koju je objavio dnevni list “Danas” 10. 08. 2015, da, kao i političke odnose, ekonomske i kulturne odnose između Turske i Srbije definišu državne institucije i zvaničnici.

Davanje zvaničnih izjava i procena i određivanje perspektive odnosa između Turske i Srbije na polju politike, privrede, kulture i obrazovanja je u isključivoj nadležnosti državnih organa Turske i Srbije.

Stoga, sva pravna i fizička lica treba da rade u okviru svojih funkcija i ovlašćenja i  da se uzdrže od davanja izjava koje se mogu pogrešno protumačiti.

Informativna služba BNV

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP