https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Mladi SDA: Nosioci regionalne saradnje mladih - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Mladi SDA: Nosioci regionalne saradnje mladih

Mladi SDA: Nosioci regionalne saradnje mladih

Mladi SDA: Nosioci regionalne saradnje mladih

U okviru međunarodne saradnje, Asocijaciju mladih Stranke demokratske akcije Sandžaka, posjetili su mladi Demokratske partije Turaka u Makedoniji. 

Demokratska partija Turaka (Turk Demokratik Partisi) je najveća partija Turske nacionalne manjine u Makedoniji, koja u Vladi Makedonije ima jednog ministra i jednog državnog sekretara. 

Predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Edin Gudžević je poželeo dobrodošlicu gostima iz Makedonije i istakao zadovoljstvo povodom početka saradnje između Mladih Stranke demokratske akcije Sandžaka i Demokratske partije Turaka u Makedoniji. 

“Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije Sandžaka ima svoj politički put i cilj koji teži ka demokratizaciji društva i pospješivanju međunarodne saradnje. Današnja posjeta mladih Demokratske partije Turaka u Makedoniji, je još jedna potvrda koliko je AM SDA Sandžaka bitan faktor u pogledu regionalne saradnje mladih političkih partija koje djeluju na prostoru Balkana.” - istakao je Gudžević. 

Predsjedik mladih Demokratske partije Turaka u Makedoniji, Fuad Haci Eyup se na samom početku zahvalio domaćinu na srdačnom dočeku. 

“Nakon posjete mladima AK Partije, posjeta vama i vašoj Asocijaciji mladih nam je od velikog značaja u cilju uspostavljanja dalje saradnje i formiranja Regionalnog saveza mladih političkih partija iz Bosne,Crne Gore,Makedonije i Turske koje imaju zajednicke ciljeve i koje se zalažu za očuvanje vitalnih vrijednosti društva. Ovo je samo početak saradnje koju ćemo nastaviti vašom posjetom nama i našoj partiji“- rekao je Haci Eyup. 

Današnji sastanak zaključen je potpisivanjem protokola o saradnji između mladih Stranke demokratske akcije Sandžaka i Demokratske partije Turaka u Makedoniji (Turk Demokratik Partisi) gdje su se obe strane obavezale da će otpočeti intezivniju saradnju na svim poljima koja su od posebnog značaja za svaku od strana potpisnica i koje će u cilju implementacije ovog protokola pristupiti formiranju Koordinacionog tijela za saradnju, radi razmjene iskustava u političkom organizovanju i djelovanju, kao i edukaciji i obrazovanju kadrova.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP