Učitavanje sajta

Vijesti

Obilježen Dan Sandžaka u Bošnjačkom nacionalnom vijeću

Obilježen Dan Sandžaka u Bošnjačkom nacionalnom vijeću

Bošnjačko nacionalno vijeće je povodom 20. novembra – Dana Sandžaka u glavnom Uredu Vijeca organizovalo 8. Sandžačke književne susrete (SAKS 2014).

Na ovoj svečanosti je uručena književna nagrada ”Pero Ćamila Sijarića” za 2014. godinu koju je dobio Fehim Kajević, književnik i publicista. Nagradu laureatu uručio je predsjednik Bošnjačkog nacionalog vijeća dr. Sulejman Ugljanin.

Predsjednik BNV-a, dr. Sulejman Ugljanin je čestitajući praznik u svom obraćanju istakao važnost obilježavanja Dana Sandžaka, te da se na ovaj način najbolje njeguje i baštini bošnjačka književnost, kultura i  tradicija.

Dobitnik nagrade se zahvalio na dodjeljenoj književnoj nagradi i pozvao darovite književnike iz Sandžaka da kroz književna djela daju doprinos afirmaciji sandžačkog stvaralačkog stila u bošnjačkoj kulturi.

Pored tradicionalne manifestacije Sandžački književni susreti, u okviru ove svečanosti predstavljena je knjiga “Bajram u Beogradu”, autorice Hafize Džanković.

Manifestaciji su prisustvovali brojni gosti i književnici, predstavnici političkih stranaka - SDA Sandžaka i BDZ Sandžaka, narodni poslanici, te eminentne ličnosti iz javnog i kulturnog života iz Sandžaka i okruženja. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP