Učitavanje sajta

Vijesti

Promene u Sandžaku za dobrobit svih građana

Promene u Sandžaku za dobrobit svih građana

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin održao je danas Press konferenciju povodom početka promena u upravljanju lokalnim samoupravama u Sandžaku.

Dr Ugljanin je na početku istakao da je na prethodnim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće pobijedila ideja bošnjačkog jedinstva, te da je promenom vlasti u Sjenici ta ideja počela da daje rezultate.

„Koalicija SDP-a i BDZ Sandžaka, koju su krili od javnosti, zahtjevala je zakazivanje skupštine u Sjenici. Skupština je zakazana i odbornici koji nisu iz redova SDA Sandžaku prišli su stranci srednjeg puta i time je naša stranka dobila većinsku podršku u ovoj opštini, što je očigledan primjer pobjede bošnjačkog jedinstva“, naglasio je Ugljanin.

Dr Ugljanin je istakao da samo ujedinjeni Bošnjaci mogu pomoći sebi i razvoju svih opština u Sandžaku, te da ovako ujedinjeni mogu biti dobar partner državi.

On je najavio da će uskoro doći do promena vlasti u Novom Pazaru i Prijepolju.

“U Prijepolju je več počela smjena vlasti, radi se na tome i to će brzo biti završeno. Za Novi Pazar je sutra već kasno, jer je on pred bankrotom. Pokušaćemo da promjenimo vlast legalnim putem, pozvaćemo odbornike sa drugih lista da se vrate zdravoj politici i da obezbjede novu skupštinsku većinu u Novom Pazaru”, izjavio je Ugljanin.

Dr Ugljanin je rekao da će početak nove godine označiti “početak novog razdoblja u Sandžaku”, koje će donijeti mir, stabilnost i zajednički put ka Evropskoj uniji.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP