https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Bošnjaci su rekli da hoće jedinstvo - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Bošnjaci su rekli da hoće jedinstvo

Bošnjaci su rekli da hoće jedinstvo

Na ponovljenim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, koji su održani u nedjelju 2.novembra na tri biračka mjesta u opštini Tutin, lista „Za bošnjačko jedinstvo“ ostvarila je ubjedljiv rezultat.

Na izbornim mjestima - Ribariće, Koniče i Dubovo, lista „Za bošnjačko jedinstvo“ osvojila je ukupno 799 glasova (77,3%), dok je lista “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“ osvojila 229 glasova(22,7%).

Konačni rezultat izbora za BNV - Lista “Za bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” osvojila je 19.305 glasova, odnosno 54,62% izašlih na izbore, dok je listu “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” u svim opštinama Srbije podržalo 16.044 Bošnjaka, odnosno 45,38% birača.

Nakon objavljenih rezultata održana je Press konferencija na kojoj se novinarima obratio nosilac liste “Za bošnjačko jedinstvo” dr. Sulejman Ugljanin. On je istakao zadovoljstvo što je na proteklim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće pobjedila ideja bošnjačkog jedinstva.

“Bošnjaci su rekli da hoće jedinstvo i na nama je da im svim svojim bićem i kapacitetima ostvarimo tu želju. To je naša obaveza i ja očekujem da će se Bošnjacima ta želja uskoro ispuniti”, rekao je dr. Ugljanin.

Nosilac liste je rekao da će uputiti poziv predstavnicima liste "Za Bošnjake, Sandžak i muftiju" da učestvuju u radu budućeg Vijeća, te svim ostalim institucijama i intelektualcima koji se ozbiljno bave pitanjem Bošnjaka.

"Hoćemo da okupimo najbolje kadrove i postavimo ljude koji mogu najviše da učine za dobrobit svih Bošnjaka. Naš prvi zadatak će biti promena Zakona o nacionalnim savjetima nacionalnih manjina, jer "zbog njega 30 odsto manjina nije glasalo na ovim izborima, iako su to želeli", izjavio je dr Ugljanin.

Dr Ugljanin je naglasio da je veoma zadovoljan time što je ostvaren cilj liste i da su izbori protekli u mirnoj i svečanoj atmosferi i bez ikakvih incidenata, za šta se lista “Za bošnjačko jedinstvo” zalagala tokom cijele izborne kampanje.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP