Učitavanje sajta

Vijesti

SDA SANDŽAKA OBILJEŽILA VIŠE OD ČETVRT VIJEKA RADA I POSTOJANJA

SDA SANDŽAKA OBILJEŽILA VIŠE OD ČETVRT VIJEKA RADA I POSTOJANJA

Povodom obilježavanja 26. godina postojanja i aktivnog djelovanja, SDA Sandžaka je danas u Novom Pazaru održala Svečanu skupštinu.

Pored zastupnika iz organa stranke i svih gradskih i opštinskih odbora, prisustvovali su i rukovodstva SDA sa prostora bivše Jugoslavije, te predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SDA Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Na Svečanoj skupštini posebna pažnja je poklonjena višedecenijskom radu, uspjesima i dostignućima SDA Sandžaka te izazovima koje donosi predstojeći period djelovanja Stranke.

U svom obraćanju predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin je pažnju posvijetio i predstavljanju velikog broja uspješnih projekata iz oblasti ekonomskog razvoja, kulture, sporta, obrazovanja i svih oblasti koji se tiču unapređenja kvaliteta života građana, a surealizovani su kroz učešča SDA u vlasti na svim nivoima.

Na kraju svog obraćanja delagatima i gostima, predsjednik i osnivač SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin se zahvalio svim članovima i simpatizerima koji na podršci koju pružaju Stranci već punih 26 godina na njenom putu očuvanja i unapređenja prava Bošnjaka.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović je u svojem govoru naročito istakao da Bošnjaci nisu više objekat, već subjekat i politički faktor na Balkanu i da nema više kalkulacija na Balkanu i odlučivanja bez učešća Bošnjaka.

On je istakao da SDA u državama regiona učestvuje u radu parlamenata, te da učestvuje u vlasti na svim nivoima. Iz izjave o zajedničkim ciljevima koju su tijekom dana potpisale članice Koordinacije SDA, Izetbegović je izdvojio podršku datu Bošnjacima na Kosovu i u Sandžaku, ali i zajedničku osudu vjerskog ekstremizma.

Lider bosansko-hercegovačke SDA je svojim učešćem na Svečanoj skupštini SDA Sandžaka završio svoju cjelodnevnuposjetu Sandžaku, tijekom koje je  predsjedavao sastankom Koordinacije SDA za bivšu Jugoslaviju i posjetio Bošnjačko nacionalno vijeće.

Na današnjoj svečanoj Skupštini, obratili su se i predsjednik SDA Hrvatske Mirsad Srebreniković i potpredsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović, te poželjeli sretnu godišnjicu Stranki demokratske akcije Sandžaka.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP