https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 MLADI NOSIOCI IDEJE BOLJITKA STANJA U SANDŽAKU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

MLADI NOSIOCI IDEJE BOLJITKA STANJA U SANDŽAKU

MLADI NOSIOCI IDEJE BOLJITKA STANJA U SANDŽAKU

Ogranak SDA Sandzaka za Novi Pazar organizovao je za članove Asocijacije mladih iz Novog Pazara trodnevno, edukativno putovanje za Bosnu i Hercegovinu. Mladi asocijacije SDA Sandžaka imali su priliku da čuju eminentne predavače na polju politike, komunukacije i medijske pismenosti.

Doc. dr. sc. Semina Ajvaz je šefica odjseka za komunikologiju na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru, upoznala je mlade sa tehnikama političke komunukacije.

Mr. Admir Lisica je bosansko-hercegovački historičar, on je mladima približio temu "Politička misao Alije Izetbegovića" kroz historijski pogled i značaj prvog predsjednika Bosne i Hercegovine.

Senadin Voloder je novinar i urednik nekoliko medija, uz njega su mladi imali priliku da nauče kako da prepoznaju lažne vijesti, značaju socijalnih mreža u procesu informisanja, kao i da pišu informacije za medije.

U okviru seminara mladi su posjetili i više značajnih kulturno-historijskih mjesta kako bi se bliže upoznali sa bogatim političkim, kulturnim i historijskim nasljeđem Bosne i Hercegovine i Bošnjaka.

Sertifikate im je uručio predsjednik AM SDA BiH gospodin Haris Šabanović. A mlade SDA Sandžaka posjetila je i delegacija Gradskog odbora AM SDA Mostara.

Ovo je samo jedno u nizu edukativnih druženja koje je grupa mladih SDA Sandžaka imala u ovom periodu, u narednom periodu će se nastaviti rad i osnaživanje ideje, jer upravo su mladi Sandžaka nosioci ideje boljitka stanja u Sandžaku.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP