https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ministar Ugljanin održao čas za studente - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ministar Ugljanin održao čas za studente

Ministar Ugljanin održao čas za studente

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije, dr Sulejman Ugljanin je juče  održao čas za studente Državnog univerziteta u birou Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja,u Novom Pazaru.

Obraćajući se studentima, ministar je između ostalog istakao da je ekonomski razvoj potreba svakog društva, posebno razvoj industrije, a da je neophodno uspostaviti ravnotežu kako on ne bi ugrozio životnu sredinu i kvalitet života. Poseban akcenat je stavio na multidisciplinarnost, ulogu univerziteta i cjelokupnog procesa obrazovanja, koji su važan faktor održivog razvoja.

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije, dr Sulejman Ugljanin  je posebno istakao: “Naš je cilj da stvorimo stimulativni ambijent za investiranje, da zaposlimo mlade ljude da žive od svog rada a ne od pomoći, da od primaoca socijalne pomoći dobijemo poreske obveznike i tako postignemo održivi razvoj, da vratimo život u nerazvijena područja”.

Ministar je takođe upoznao studente sa radom Kancelarije za održivi razvoj, raspoloživim budžetom  i  nerazvijenim opštinama u Republici Srbiji. Studentima je prikazan i film “Druga strana Srbije”,  kojim  su prezentovani potencijali nerazvijenih opština u Republici Srbiji.

Času je prisustvovao veliki broj studenta smjera Zaštita životne sredine sa više studijskih grupa Državnog univerziteta kao i njihov profesor dr. Rade Biočanin



Više...

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP