Učitavanje sajta

Vijesti

Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

SDA Sandžaka ogranak Novi Pazar izražava veliku zabrinutost zbog sve većeg porasta kriminala i ugroženosti bezbjednosti građana Novog Pazara.

Opšta nesigurnost koja vlada u našem gradu posebno se manifestuje u neadekvatnoj reakciji organa javnog reda i mira, koji očigledno nemaju dovoljno snage i volje da obezbjede sigurnost za sve građane Novog Pazara.

Posebno nas zabrinjava šutnja organa javnog reda i mira o tome da su se samo u poslednjih deset dana desila tri teška krivična djela od strane više neidentifikovanih pojedinaca u strogom centru grada. Brutalno prebijanje jednog građanina Novog Pazara na gradskom trgu, pucnjava iz vatrenog oružja na porodicnu kuću u naselju Jošanica, kao i varvarsko uništenje sportskih sprava na rekreacionom centru su očigledan primjer da nadležni organi ne mogu ili ne žele da se obračunaju sa vinovnicima ovih teških kriminalnih djela.

Zahtjevamo od organa javnog reda i mira da obelodane sve detalje ovih krivičnih djela i u najhitnijem roku privedu pravdi počinioce i time pošalju jasnu poruku svima da su sposobni da zaštite imovinu i živote stanovništva Novog Pazara.

Očekujemo i mnogo bržu reakciju Policijske uprave, SUD-a i Tužilažtva da se rasvijetle i drugi slučajevi krivičnih djela i teških ubistava koja su već godinama nerazjašnjena.

SDA Sandžaka-ogranak Novi Pazar će budno pratiti rješavanje ovih krivičnih djela i obaveštavati javnost o svemu, a sa jasnim ciljem da bezbjednost grada i građana Novog Pazara bude podignuta na mnogo veći nivo.  

 

Resor za sigurnost

SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP