https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 23. godišnjica u znaku omladine, hurmi i iftara - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

23. godišnjica u znaku omladine, hurmi i iftara

23. godišnjica u znaku omladine, hurmi i iftara

23. godišnjica u znaku omladine, hurmi i iftara

Stranka demokratske akcije Sandžaka je svoju 23. godišnjicu stranke proslavila na sebi svojstven način. 

U svim ograncima je organizovano niz svječanosti i prigodnih manifestacija, u kojima je u duhu ramazana i omladine poslata poruka jedinstva, solidarnosti i zajedničke budućnosti. 

U sklopu aktivnosti su takođe organizovani i iftari za Bošnjake slabog materijalnog stanja, kao i za svoje članove i simpatizere. 

U Novom Pazaru su članovi Asocijacije mladih SDA Sandžaka , u znak obilježavanja godišnjice Stranke tokom ramazana, delili poklon pakovanja hurmi prolaznicima, a takođe i ispred novopazarskih pekara. 

“Stranka je pune 23. godine bila oslonac Bošnjacima u Sandžaku, a mi mladi bar na ovaj način želimo da pokažemo svoju odgovornost i poštovanje za sve ono što je ova stranka učinila za nas”- izjavila je Benisa Halilović, potpredsjednica AM SDA u Novom Pazaru. 

Asocijacija mladih je i u Sjenici organizovala postiftarski koktel za svoje sugrađane u centru Sjenice. 

Intoniranjem himne Bošnjaka u Omladinskom parku, otvoren je skup, na kome je Predsjednik SO Sjenica Mustafa Baltić, pred više stotina prisutnih, u svom govoru istakao da je SDA Sandžaka garant očuvanja nacionalnog identiteta Bošnjaka u Sandžaku. 

“23 godine ova stranka živi u nama, a svi vi mladi ste pokazatelj da stranka i Bošnjaci ne moraju da brinu za svoj opstanak na ovim prostorima”, izjavio je Baltić. 

U Priboju je rukovodstvo stranke upiličilo iftar za svoje članove i sugrađane, na kome su prisutni imali priliku da se upoznaju sa novim rukovodstvom ovog ogranka. 

 Kako ističe Emina Fazlić, predsjednica kadrovske komisije u Priboju, ovaj skup puno znači Bošnjacima u ovoj pograničnoj opštini, jer naši sunarodnici u Priboju, jedino kroz SDA Sandžaka vide svoju svetliju budućnost. 

“Iftar na dan osnivanja stranke simbolizuje jedinstvo medju Bošnjacima, a našoj stranci, kao nikad pre, priključio se veliki broj naših sugrađana, a posebno omladine”, naglasila je Fazlićeva. 

Takođe, u ograncima SDA Sandžaka u Tutinu i Prijepolju je obilježen dan stranke i na najbolji način, sa svojim članovima i simpatizerima, proslavili 23. godine postojanja najuticajnije stranke u Sandžaku.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP