https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ugljanin: Besplatni udžbenici na bosanskom jeziku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ugljanin: Besplatni udžbenici na bosanskom jeziku

Ugljanin: Besplatni udžbenici na bosanskom jeziku

Ugljanin: Besplatni udžbenici na bosanskom jeziku

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin izrazio je veliko zadovoljstvo odlukom Vlade kojom su ove godine u programu izdavanja besplatnih udžbenika obuhvaćeni i udžbenici na bosanskom jeziku za pripadnike bošnjačke nacionalne zajednice. 

„Ovo je važan korak naprijed u realizaciji ljudskih i manjinskih prava u Srbiji, što je bila i ostala suština mog bavljenja politikom, evo uskoro pune 23 godine“, rekao je ministar Ugljanin posle sjednice Vlade. 

Odluka je donijeta na osnovu prijedloga Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja kao realizacija projekta „Besplatni udžbenički kompleti za pripadnike nacionalnih manjina za koje se obrazovno-vaspitni rad ostvaruje na maternjem jeziku u I, II, III i IV razredu za školsku 2013/14. godinu“. 

Ministarstvo se na ovaj korak odlučilo na osnovu velikog broja međunarodnih i domaćih dokumenata i konvencija, između kojih je i Nacionalna strategija Srbije za pristupanje EU, kao i Opšta deklaracija o ljudskim pravima. 

Ovom odlukom će Bošnjaci u Srbiji po prvi put dobiti besplatne udžbenike na maternjem jeziku.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37