https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Političari kao servis građana - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Političari kao servis građana

Političari kao servis građana

Političari kao servis građana

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i narodni poslanik Enis Imamović, nakon isteka prve godine rada u Narodnoj skupštini Republike Srbije pokazao da je jedan od rijetkih narodnih poslanika sa ovih prostora koji je imao zabeležene rezultate. 

Na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima održanim u Srbiji, SDA Sandžaka je osvojila dva mandata i time potvrdila još jednom da je jedina manjinska lista sa ovih prostora koja je učestvovala samostalno na izborima. 

Svako obraćanje Enisa Imamovića u Skupštini je bilo pažljivo propraćeno od strane ostalih kolega i predstavnika medija, a u njegovim rečenicama je konstantno potencirana tema prava Bošnjaka, bezbjednosti u Novom Pazaru i ulaganju u Sandžak. 

U svojoj prvoj godini mandata, narodni poslanik Enis Imamović je bio najaktivniji bošnjački poslanik u parlamentu Srbije, koji je sve probleme, a koje se tiču bošnjačkog naroda sa ovih prostora iznosio pred premijerom Srbije, ministrima i narodnim poslanicima, a u cilju traženja rješenje postojećih problema. 

Treba istaći činjenicu, da je Imamović u jednom od svojih obraćanja premijeru i ministru unutrašnjih poslova ukazao na veoma lošu bezbjednosnu situaciju u Novom Pazaru , naglasivši da je bezbjednost katastrofalna, a da su građani Novog Pazara primorani da sami štite sebe i svoju imovinu. Zatražena je hitna smjena načelnika policije u Novom Pazaru. 

Pokrenuo je pitanje oko problema koje tišti radnike gradske uprave i javnih preduzeća u Novom Pazaru kojima se ne uplaćuje zdravstveno osiguranje i koji su prinuđeni da plaćaju zdravstvene usluge u bolnici u Novom Pazaru. 

Prilikom donošenja zakona o železnicama, Enis Imamović je podsetio ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića da Novi Pazar na izgradnju pruge čeka više od 50 godina, koja bi prema brojnim studijama imala veću isplativost i opravdanost u odnosu na druge koje postoje ili koje su u fazi izgradnje. Nakon toga su se pojavile informacije u medijima o mogućim planovima za proširenje železnice. 

Poslednja u nizu inicijativa narodnih poslanika SDA Sandžaka Enisa Imamovića i Bajra Gegića jeste saopštenje koje je izdala Narodna skuština u kome izražava osudu zločina počinjenih u Srebrenici, a gde se izražava saosjećanje sa porodicama žrtava Srebrenice. 

U proteklih godinu dana imao je veoma zapaženu ulogu i na međunarodnom planu, na kongresima i forumima širom svijeta u Istanbulu, Washingtonu, Briselu. Posebno istaknutu ulogu imao je na višednevnom Briselskom forumu, a koji je okupljao evropske i svjetske političke lidere. Tom prilikom je nekoliko navrata govorio o ljudskim i manjinskim pravima sa aspekta Bošnjaka u Srbiji, te značaju njihove uloge u demokratizaciji Srbije i procesu integracije Srbije u EU. 

Enis Imamović je učestvovao u donošenju niza važnih zakona u Skupštini Srbije na polju evropskih integracija i poboljšanju ljudskih i manjinskih prava, čiji rezultati će se osetiti u narednom periodu nakon same implementacije zakona u praksi.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP