https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Deset škola u Sjenici u programu rekonstrukcije toaleta - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Deset škola u Sjenici u programu rekonstrukcije toaleta

Deset škola u Sjenici u programu rekonstrukcije toaleta

Deset škola u Sjenici u programu rekonstrukcije toaleta

Učenici 10 osnovnih i srednjih škola na području Opštine Sjenica dobiće rekonstruisane sanitarne čvorove - najavio je Muhedin Fijuljanin, državni sekretar u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja. 

Poslove rekonstrukcije finansiraće Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja iz sredstava zajma od Svjetske banke a cilj projekta, koji će obuhvatiti veliki broj škola u Srbiji, je poboljšanje higijensko sanitarnih uslova za učenike, odnosno obezbjeđenje kvalitetnijih uslova boravka djece i učenika u školskim ustanovama. 

 „U mnogim školama u Srbiji, posebno u nerazvijenim područjima, školska infrastruktura je u dosta lošem stanju. Sa zdravstveno higijenskog aspekta, posebno, u tom smislu, su značajni sanitarni čvorovi i mi u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja ovim programom nastojimo našoj djeci i učenicima obezbjediti bolje uslove boravka u školama“, izjavio je u vezi sa tim državni sekretar Muhedin Fijuljanin. 

Fijuljanin je rekao da je obrazovanje jedna od ključnih oblasti društvenog života naše zemlje i da je ulaganje u obrazovanje jedna od najboljih investicija, ističući da u narednom periodu treba očekivati i druge značajne projekte u tom pravcu. 

„Naše opredjeljenje je da podignemo kvalitet obrazovanja u našoj zemlji. U tom smislu, neophodno je, pored ostalog, i da poboljšamo stanje samih školskih objekata i naše škole učinimo pristupačnijim svoj djeci. Ovakvi i slični projekti imaju upravo taj cilj i postizanje neophodnog kvaliteta i obezbjeđenje pravičnosti sistema za svu djecu i učenike, jedni su od prioriteta naše razvojne obrazovne politike“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Muhedin Fijuljanin. 

Rekonstrukcija sanitarnih čvorova u školama u Srbiji jedan je od prioriteta projekta „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“ – DILS, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ovim i drugim sličnim projektima nastoji unaprijediti uslove školovanja dece u školama u našoj zemlji, a posebno u nerazvijenim područjima. 

 U prvoj grupi škola u kojima će započeti rekonstrukcija sanitarnih čvorova, pored Sjenice, su i opštine Ivanjica (u kojoj će se rekonstruisati osam osnovnih i srednjih škola) i Nova Varoš (sa četiri osnovne škole). Tender za poslove izvođenja radova za ovu grupu opština je u završnoj fazi a veoma brzo uslijediće i rekonstrukcija sanitarnih čvorova i u ostalim školama širom Srbije. Opštine obuhvaćene programom dužne su obezbijediti nadzor nad izvršavanjem radova.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37