Učitavanje sajta

Vijesti

Potpisano pet sporazuma o saradnji Srbije i Maroka

Potpisano pet sporazuma o saradnji Srbije i Maroka

Potpisano pet sporazuma o saradnji Srbije i Maroka

Ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin i ministar u Vladi Kraljevine Maroko dr Mohamed N. Bulif potpisali su danas na završetku prvog zasedanja Mešovitog komiteta dve zemlje Protokol o saradnji u kojem su i pet sporazuma između dve države.

Ministri Ugljanin i Bulif, koji su i kopredsedavajući Komiteta, složili su se da je dvodnevni rad po ekspertskim grupama izuzetno važan, gotovo istorijski korak, ka ekonomskom zbližavanju Srbije i Maroka, nakon 30 godina u kojima saradnje praktično nije bilo.

„Posle potpisivanja ovih sporazuma ostaje nam da se svi zajedno potrudimo da oni počnu da se primenjuju, da jedni drugima široko otvorimo vrata svojih zemalja i njihovih ekonomija i da taj segment odnosa približimo sjajnim političkim odnosima naših država i prijateljstvu naših naroda“, rekao je ministar Ugljanin.

Ministar Bulif je rekao da „ovu atmosferu kojom smo dočekani u Srbiji, taj dobri duh moramo preneti Maroku kako bi se i odande isto reagovalo u pravcu razvijanja saradnje“ i dodao da „ćemo veoma brzo nadoknaditi izgubljeno vreme“.

Pet potpisanih sporazuma su: o saradnji Privredne komore Srbije i Glavne konfederacije marokanskih preduzeća, o osnivanju Mešovite komisije za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, o uzajamnom podsticaju i zaštiti ulaganja; o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i o saradnji u oblasti veterine.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP