https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 „Imamo pare, projekte, dođite da radite!“ - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

„Imamo pare, projekte, dođite da radite!“

„Imamo pare, projekte, dođite da radite!“

„Imamo pare, projekte, dođite da radite!“

Privredna saradnja Iraka i Srbije, posle 55 godina od kad je počela, treba i može da se vrati na nivo koji je dostignut u vreme bivše Jugoslavije, zajednička je poruka učesnika srpsko-iračkog poslovnog foruma održanog danas u Privrednoj komori.

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin, čiji su gosti, političko-privredna delegacija Basre, takođe prisustvovali skupu, podsjetio je prisutne na rezultate privredne saradnje bivše Jugoslavije i Iraka od 1970-ih do 1990., i rekao da takav nivo izgleda nedostižan, ali da zajedničkim radom može da se dostigne i prestigne.

„U Misanu i Basri sam se uverio da je to moguće, da postoji zainteresovanost obe strane i zato sam pozvao Iračane da dođu u Srbiju i lično se uvere u mogućnosti koje su im predočili naši privrednici koji su u martu sa mnom boravili u tim južnim iračkim provincijama“, rekao je ministar Ugljanin.

Irački ministar građevine i stanovanja Mohamed Al-Deradži, upoznao je skup sa potrebama Iraka u građevinarstvu i pozvao kompanije iz Srbije da učestvuju na tenderima za koje su određeni veliki budžeti. 

“Imamo novac, imamo projekte, potrebne su nam firme iz Srbije kako bi gradile u Iraku. Dođite u Irak, nađite partnere i učestvujte na tenderima,“ poručio je irački ministar.

Osim u građevinarstvu, saradnja je moguća u poljoprivredi, energetici, zdravstvu, obrazovanju, turizmu i drugim oblastima, čulo se na skupu.

U prvom delu foruma učestvovali su još i ministar građevinarstva Velimir Ilić i  Goran Knežević ministar poljoprivrede, kao i irački ambasador u Srbiji Nj.E. dr  Falah Abdulhasan Abdulsada., koji je prisutne ministre zamolio da učine sve oko olakšanja viznog režima za iračke privrednike, kako bi poslovanje bilo brže i efikasnije.

U drugom delu foruma predviđeni su bilateralni razgovori gostiju iz Iraka i privrednika iz naše zemlje, a svi očekuju da se već danas naprave neki konkretni dogovori.


28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP