https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zajednički tim privrednika Srbije i Iraka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zajednički tim privrednika Srbije i Iraka

Zajednički tim privrednika Srbije i Iraka

Zajednički tim privrednika Srbije i Iraka

Grupa privrednika iz Srbije i Sandžaka formiraće mješoviti tim sa kolegama iz Iraka kako bi definisali oblasti moguće ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Ovo je dogovoreno na sastanku predsjednika SDA Sandžaka i ministra u Vladi Srbije dr. Sulejmana Ugljanina i njegovog domaćina, guvernera iračke južne provincije Misan, Ali Dauda Lazima, održanom u glavnom gradu provincije Amari.

Guverner je ministra upoznao sa privrednim mogućnostima Misana, pre svega u naftnim rezervama i poljoprivredi. Lazim je dodao da se u provinciji nalaze i četiri značajne fabrike, a saradnju sa Srbijom vidi pre svega u oblastima energetike, školstva, poljoprivrede i turizma. Predložio je, takođe, da Srbija učestvuje u izgradnji školskih i zdravstvenih objekata.

Ugljanin je guverneru objasnio svoju ulogu i zaduženja u Vladi Srbije i istakao da dve zemlje imaju dugogodišnje privredne odnose koje treba obnoviti i dići na viši nivo.

Ministar Ugljanin predvodi privrednu delegaciju – u kojoj su predstavnici kompanija Aleva, Invest import, Goša montaža, Termoelektro, Kvatro Hausis, Peštan i Marabon -  u prvoj službenoj poseti jednog zvaničnika Srbije ovom delu Iraka, sa ciljem ispitivanja mogućnosti za razne oblike ekonomske saradnje dve zemlje.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP