https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Šansa Smedereva za turska ulaganja - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Šansa Smedereva za turska ulaganja

Šansa Smedereva za turska ulaganja

Šansa Smedereva za turska ulaganja

Smederevo ima dobre izglede da zainteresuje turske investitore, zaključeno je danas za vreme posjete Predsjednika SDA Sandžaka I ministra u Vladi Srbije dr. Sulejmana Ugljanina i turskog ambasadora u Beogradu, Nj.E. Mehmeta Kemala Bozaja ovom gradu na Dunavu.

Dobar geostrateški položaj, plovni put, železnica, autoput i aerodrom su infrastrukturne pogodnosti grada na Dunavu, složili su se gradonačelnica dr Jasna Avramović i gosti. Osim toga, stara smederevska tvrđava sa turskim hamamom, kao i marina, zanimljivi su turistički i svako ulaganje bi se isplatilo.

„Moj je cilj da spajam ljude – one koji nešto nude i one koji nešto traže“, rekao je ministar Ugljanin. Smederevo je, pored nerazvijenih opština, bila tema nedavnog zasedanja Mješovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske, čiji je kopredsjednik.

„Naši preci nisu zidali ovakve tvrđave da bismo mi došli i rekli – uh, baš je lepo. Zidali su sebi za život i obaveza naših generacija je da svemu tome vratimo život i tako se odužimo precima,“ rekao je ambasador Bozaj.

On je dodao da je u srpsko-turskim odnosima okrenuta nova stranica i da su učvršćeni toliko da će se razvijati bez obzira ko u obe zemlje bude na vlasti, „a odnos naša dva naroda bi trebalo da bude osnov“.

Na sastanku je dogovoreno i da delegacija iz turske opštine Odun Pazar dođe u Smederevo i da se razmotre mogućnosti za bratimljenje. Gradonačelnica je dodala da osim kulturne i turističke saradnje, postoje dobre mogućnosti i za saradnju u privredi.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP