Učitavanje sajta

Vijesti

Saradnja holdinga Albajrak sa FAP-om i IMT-om

Saradnja holdinga Albajrak sa FAP-om i IMT-om

Saradnja holdinga Albajrak sa FAP-om i IMT-om

Vlasnici holdinga Albajrak, koji se između ostalog bavi proizvodnjom traktora i kamiona, obavestili su ministra u Vladi Srbije dr. Sulejmana Ugljanina o dosadašnjoj i namerama za buduću saradnju sa FAP-om iz Priboja i IMT-om iz Beograda. Predstavnici turske kompanije su izrazili želju da timovi sastavljeni od glavnih ljudi iz ove dve srpske firme posete Istanbul i upoznaju domaćine sa tačnim bilansom poslovanja.

Najveći interes su pokazali za kupovinu motora i prednjeg dela traktora kako bi napravili prototip te poljoprivredne mašine. Nakon toga bi kupili pomenute delove za tri hiljade novih traktora. Napomenuli su da još čekaju odgovor iz IMT-a.

Ministar Ugljanin je vlasnicima Albajraka predložio da FAP-u i IMT-u upute zvanične pozive da posete Istanbul, a da će on sa svoje strane učiniti sve da do tih susreta dođe što pre u cilju pronalaženja praktičnih vidova saradnje koja bi podrazumevala i zapošljavanje ljudi. 

Ugljanina, koji isperd Vlade Srbije vodi Kancelariju za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, a ujedno je i kopredsednik Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske, boravio je u toj zemlji na drugom zasedanju Komiteta koje je završeno juče.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP