https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Širokom koalicijom zaustaviti samovolju gradonačelnika - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Širokom koalicijom zaustaviti samovolju gradonačelnika

Širokom koalicijom zaustaviti samovolju gradonačelnika

Širokom koalicijom zaustaviti samovolju gradonačelnika

Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je danas pres konferenciju na kojoj je obrazložen duh i smisao formiranja široke koalicije i ukazano na pokušaje nečasnog vrbovanja pojedinih odbornika. Javnosti se obratio Almir Dazdravević portparol Gradskog ogranka SDA Sandžaka Novi Pazar i istakao:

"Stranka demokratske akcije Sandžaka početkom prošle nedelje, uputila je prijedlog Koalicionog sporazuma svim strankama  koje su na izborima dobile odborničke mandate u Skupštini grada za formiranje potpune koalicije. Obavljeni su razgovori sa predstavnicima svih stranaka u kojima smo obrazložili duh i smisao prijedloga formiranja široke koalicije. 

Cilj ovakve koalicije je da se obuzda i spriječi samovolja gradonačelnika i da se s druge strane izvrši podjela i nadlježnosti i odgovornosti između svih stranaka koje predstavljaju građane u Skupštini grada. 

Posljednjih dana, nažalost, gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, sa predsjednikom Sandžačke narodne partije Mirsadom Đerlekom i drugim saradnicima, nesvjesni posljedica svojih postupaka, pristupili su nečasnom vrbovanju pojedinih odbornika drugih političkih stranaka. Raznim ucjenama su pokušali da sruše izbornu volju građana u čemu nisu imali uspjeha, jer je riječ o poštenim i časnim ljudima iz ovoga grada. 

SDP po svaku cijenu, tražeći podršku pojedinaca i ne birajući sredstva, pokušava da zadrži postojeće neodrživo stanje.

Stranka demokratske akcije Sandžaka nastavit će sa aktivnostima u izgradnji što šire koalicije sa ciljem da se izmire zaostale plate i doprinosi radnicima, vrate nagomilani dugovi grada i obezbjedi transparentnost i zakonitost u radu organa grada i javnih preduzeća. 

SDA Sandžaka će odlučno tražiti skupštinsku većinu u obezbjeđivanju osnovnih gradskih funkcija (grijanja, vodosnabdijevanja, javne rasvjete i ostalih komunalnih usluga) i u rješavanju ovih problema razgovarat će sa svim strankama u skladu sa izbornom voljom građana.

Nakon što dobijemo podršku za formiranje ovakve koalicije, očekujemo od predsjednika da će zakazati sjednicu Skupštine grada." 

 

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP