https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Javno-privatno partnerstvo kao model razvoja - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Javno-privatno partnerstvo kao model razvoja

Javno-privatno partnerstvo kao model razvoja

Javno-privatno partnerstvo kao model razvoja

Opštinsko vijeće Tutina je na današnjoj sjednici usvojilo odluku o pripremi javne ponude javno-privatnog partnerstva za izgradnju stambeno poslovnog objekta koji će se graditi na mjestu sadašnjeg Doma culture kao i odluku o reorganizaciji javnih ustanova koje su korisnici opštinskog budžeta, kojom je obuhvaćen i reizbor direktora tih preduzeća.

Jedan od zaključaka sa sjednice Opštinskog vijeća, kojom je predsjedavao Šemsudin Kučević, zamjenik predsjenika SDA Sandžaka i predsjenik opštine Tutin, je i da se izvrše pripreme za raspisivanje ponude javno-privatnog partnerstva u oblasti komunalne djelatnosti, kao i raspisivanje javnog tendera za izgradnju zajedničke stambeno-poslovne zgrade koja bi trebalo da se gradi na mjestu sadašnjeg Doma kulture, kao i za dovršetak gradnje sportske dvorane.

“Na današnjoj sjednici Vijeća, donijeti su zaključci, među njima i o reorganizacija javnih preduzeća i započinjanje procedure oko izbora i reizbora direktora javnih preduzeća koja se finansiraju iz budžeta opštine”, rakla je Edita Dazdarević, sekretar SO Tutin.

Na ovom sastanku bilo je riječi i o higijeni u školama i školskim dvorištima, koja, kako je ocijenjeno na sastanku, nije na zavidnom nivou.

“Ja sam obavezan kao član vijeća koji vodi taj Resor da obavijestim direktore da u najkraćem mogućem roku poprave higijenu u školama i da će komisija oboći svaku školu. Ukoliko se higijena u školama ne popravi tražiću od Vijeća i predsjednika lično da razriješi sve školske odbore, rekao je Medžid Mujević, član Opštinskog vijeća.

Odlukom koja je usvojena na sjednici Opštinskog vijeća Komunalno preduzeće preći će u privatno vlasništvo nakon raspisivanja javnog poziva. Ove odluke naći će se pred odbornicima skupštine na narednoj sjednici.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37