Učitavanje sajta

Vijesti

12 miliona dinara za labaratoriju u Novom Pazaru

12 miliona dinara za labaratoriju u Novom Pazaru

12 miliona dinara za labaratoriju u Novom Pazaru

Ministar u Vladi Republike Srbije i predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin i rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru Prof. Dr. Ćemal Dolićanin, potpisali su u Vladi Srbije Sporazum o nabavci savremene opreme za laboratoriju za ispitivanje zemlje, vode i hrane.

Na konferenciji za novinare, ministar Ugljanin je rekao da je cilj da se ovim Sporazumom stvore bolji uslovi za razvoj poljoprivrede u nedovoljno razvijenim područjima. Želimo da pospešimo ruralni razvoj u tim regionima i smanjimo siromaštvo, objasnio je Ugljanin i dodao da će Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja za laboratoriju izdvojiti 12 miliona dinara.

Rektor Dolićanin je zahvalio Vladi i Kancelariji i rekao da će zadatak Univerziteta biti da se na ovaj način podigne kvalifikaciona struktura stanovništva. Laboratorija će, pored osnovne funkcije, služiti i kao nastavna baza studentima Poljoprivrednog fakulteta Državnog univerziteta u Novom Pazaru, kao centru nerazvijene regije, rekao je Dolićanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP