https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 "Evropa za građane" - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

"Evropa za građane"

"Evropa za građane"

Radlje, Republika Slovenija, 27. septembar 2012. – „Međudržavni projekti imaju prioritet prilikom apliciranja za finansijska sredstava fondova Evropske unije i zajedničkim nastupom možemo mnogo više da postignemo“ izjavio je ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin prilikom jučerašnjeg obilaska slovenačke opštine Radlje.

Tom prilikom sa rukovodstvom opštine Radlje dogovoreno je da zajedno sa 46 nedovoljno razvijenih opština Republike Srbije apliciraju na konkurse Evropske komisije i prvi pilot projektat biće u jednoj od nerazvijenih opština.Opština Radlje je jedna od najuspešnijih opština u dobijanju sredstava kod EU i četvrti su u Republici Sloveniji po ubrzanom razvoju.

Planirano je da tim opštine Radlje dođe sledećeg meseca u Srbiju i prezentuje primere projekata koji u kratkom roku dobijaju finansijska sredstva, i dogovoreno je da pomognu nerazvijenim opštinama prilikom izrade projekata. Evropska komisija raspisala je konkurs „Evropa za građane“ gde može i Republika Srbija da konkuriše. Glavna svrha ovog programa jeste premostitii jaz između građana i EU finansijskim pomoćnim sredstvima kojim se potpomažu aktivna evropska građanska prava. Namenjen je podsticanju saradnje građana i njihovih organizacija iz različitih zemalja.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37