https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ugljanin: Cilj vlade je posao za mlade - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ugljanin: Cilj vlade je posao za mlade

Ugljanin: Cilj vlade je posao za mlade

Ugljanin: Cilj vlade je posao za mlade

Ministar bez portfelja i predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin rekao je danas tokom posete Sandžaku da je na veliki islamski praznik Ramazanski bajram došao da prenese pozitivno raspoloženje Vlade Srbije prema Bošnjacima, i naglasio da je njen cilj da obezbedi što više projekata koji će privući domaće i strane investitore u taj region

"Ključni cilj u naredne četiri godine je stvaranje uslova za zapošljavanje što više mladih ljudi", rekao je Ugljanin prilikom prve radne posete Sandžaku.

Ugljanin je rekao da je u Novi Pazar došao po prvi put nakon izbora da bi posetio koalicionu vlast u tom gradu, izrazivši zadovoljstvo njenim dosadašnjim funkcionisanjem.

Ministar je napomenuo i da se sam odrekao resora kako bi stanovnici Sandžaka dobili više sredstava za socijalno-ekonomski razvoj.

Predstavljajući aktivnosti gradske uprave gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović kazao je da je pred njima veliki izazov da u vreme ekonomske krize od Novog Pazara, kao velikog regionalnog centra, napravi mesto u kome će svi želeti da žive i da se u njega vrate, i napomenuo da gradska vlast tu obavezu treba da pretvori u stvarnost.

Ugljanin je danas posetio i Tutin, gradić koji je, kako je rekao, širom bivše Jugoslavije bio poznat po najnižem nacionalnom dohotku, a sada može da se pohvali ubrzanim razvojem ali i time da ima dva svetska prvaka u boksu.

Ministar je građanima Tutina preneo poruku vlade da prihvata predlog o jačanju republičkih institucija u sandžačkim opštinama.

"Dolaskom institucija približićemo vladu i državu svim građanima, kako bismo im olakšali svakodnevni život", poručio je Ugljanin, koji je i direktor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Ističući da je važno da u ovakvoj, nekada najnerazvijenijoj, sredini vlada harmonija, Ugljanin je pozdravio predstavnike Srpske pravoslavne crkve, Srpskog nacionalnog veća i Islamske zajednice koji su prisustvovali sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave u opštini Tutin.

Poručio je da će zajedno sa vladom učiniti sve da se u ovom delu Srbije izgrade putevi i podsetio na gradnju Koridora 11 kao ključ budućeg razvoja celog kraja.

Predsednik opštine Tutin Šumsedin Kučević obavestio je ministra da se radi na programu ekonomskog razvoja opštine do 2020. godine, i istakao dobru saradnju koja je uspostavljena na lokalnom, regionalnom i republičkom nivou.

Ugljanin je obišao i Sjenicu, a tokom dana posetiće još Prijepolje i Priboj.

 

 

Tanjug

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP