https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Dokazan uticaj SDA Sandžaka u Sandžaku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Dokazan uticaj SDA Sandžaka u Sandžaku

 Dokazan uticaj SDA Sandžaka u Sandžaku

Dokazan uticaj SDA Sandžaka u Sandžaku

Danas je održana konferencija za novinare Stranke demokratske akcije Sandžaka na kojoj je govorio Enis Imamović, portparol Stranke. 

Tema konferencije bila je “Izbori za Predsjednika Srbije”, a transkript obraćanja portparola SDA Sandžaka, prenosimo u cjelosti.

“Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao što znate, u prvom krugu Predsjedničkih izbora nije podržala nijednog kandidata. 

U drugom krugu smo odlučili da podržimo kandidata Borisa Tadića. Upravo drugi krug predsjedničkih izbora i znatno veći broj glasova koji je Boris Tadić osvojio u drugom krugu, govori o snazi i uticaju koje Stranka demokratske akcije Sandžaka ima na biračko tijelo u Sandžaku. 

Navešću podatke o izbornim rezultatima koji govore u prilog ovome:

- U prvom krugu za Predsjednika Srbije Boris Tadić je u Novom Pazaru osvojio 12.993 glasa, dok je u drugom krugu dobio podršku 39.857 građana Novog Pazara. 

- U Tutinu, Boris tadić osvojio je 2.689 glasova u prvom krugu, dok je u drugom krugu osvojio 14.912 glasova. 

- U Sjenici Borisa Tadića u prvom krugu podržalo je 2.449 birača, dok je u drugom krugu taj broj iznosio 10.517 glasova. I td...

- U Prijepolju, prvi krug Borisu Tadiću donio je 6.288 glasova, a u drugom za njega je glasalo 9.047 građana Prijepolja. 

- U opštini Priboj u prvom krugu Boris Tadić je osvojio 2.958 glasova, a u drugom krugu podržalo ga je 4.976 birača. 

- U  Novoj Varoši, prvi krug, Boris Tadić osvojio je 2.492 glasova, a u drugom krugu za Tadića je glasalo 3.695 birača.

Na teritoriji Sandžaka Boris Tadić je u prvom krugu osvojio 29.869 glasova, a u drugom krugu broj glasova je gotovo tri puta uvećan pa je za Tadića glasalo 83.004 građanina Sandžaka.

Ovim podacima potvrđuje se uticaj SDA Sandžaka. Uspjeli smo da pokažemo koja stranka je u stanju da animira građane, da u znatno većem broju izađu na birališta i glasaju. 

Tomislavu Nikoliću čestitamo pobjedu na izborima i vjerujemo da će ovu odgovornu funkciju obavljati časno i pravedno u interesu svih građana Srbije.

SDA Sandžaka je sretna što su i ovi izbori protekli svečanoj i korektnoj atmosferi što je dokaz političke zrelosti i spremnosti da se na civilizovan način volja građana prenese u institucije sistema.“ rekao je u obraćanju novinarima Enis Imamović.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37