https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Prijepolje zona za investicije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Prijepolje zona za investicije

Prijepolje zona za investicije

Prijepolje zona za investicije

Unapređenje poslovne zone Kolovrat daće veliki doprinos ekonomskom razvoju Sandžaka i ovog dijela Srbije i povećati zaposlenost u dosta nerazvijenom Prijepolju, a veliku šansu predstavlja dobar geografski položaj, izjavio je direktor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština Dr. Sulejman Ugljanin.

Izgradnjom infrastrukture u Poslovnoj zoni Kolovrat u Prijepolju, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, očekuje se očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mesta i dolazak novih kompanija, rečeno je danas na prezentaciji mogućnosti za ulaganje u tu oblast.

Kroz Projekat industrijsko poslovne zone Kolovrat, koja je zbog granične pozicije interesantna za industrijske i proizvodne delatnosti, donacijom Evropske unije je Opština Prijepolje dobila novac za izgradnju vodovoda.

On je rekao da je ta Kancelarija u prošloj godini sa million dinara sufinansirala projektnu dokumentaciju za izgradnju sekundarne vodovodne mreže od Kolovrata do Suvodola.

Ulažemo sredstva tamo gde će biti multiplikovana, a to je bio osnov za veliku donaciju EU za završetak ovog ključnog, najperspektivnijeg razvojnog projekta, koji otvara šanse za dalji razvoj Prijepolja i tog dela Srbije, izjavio je Ugljanin.

Tim lider Programa EU za ravnomerni regionalni razvoj Martin Flaerti rekao je da će poboljšanje infrastrukrure za dovod vode u zonu Kolovrat omogućiti da tamošnje firme nastave rast poslovanja i otvoriti prostor za nove kompanije.

To će obezbediti da se očuva oko 450 stalno zaposlenih i više od 200 sezonskih radnika. Stvoriće se prostor za dodatna radna mesta, pošto su pojedine velike kompanije najavile svoj biznis u poslovnoj zoni Kolovrat, izjavio je Flaerti.

Projekat Poslovna zona Kolvrat sprovodi se 22 meseca, u partnerstvu opštine Prijepolje, Javno-komunalnog preduzeća Lim i Regionalne razvojne agencija Zlatibor. Vredan je 643.221 evra, od čega je 465.583 evra donirala EU.

Sa 177.638 evra kofinansirala je opština Prijepolje sa Direkcijom za vode. Poslovna zona prostire se na 60 hektara, od kojih je uređeno 25 hektara, a u toku je javni poziv za ustupanje placeva. 

 

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP