https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Gudžević: Ovo je najcrnji period u istoriji Novog Pazara - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Gudžević: Ovo je najcrnji period u istoriji Novog Pazara

Gudžević: Ovo je najcrnji period u istoriji Novog Pazara

Novopazarski ogranak SDA Sandžaka, održao je danas Press konferenciju na kojoj je govorio portparol Edin Gudžević.

SDA Sandžaka, ogranak u Novom Pazaru, smatra da je ovo najcrnji period u istoriji Novog Pazara za građane, radnike i JKP "Vodovod i kanalizacija", jer od svog osnivanja ovo preduzeće je uspješno poslovalo, a sada nema čak ni sposobnost da obezbijedi radnicima plate.

“Glavni krivac za to je gradska vlast i kadrovi SDP-a u ovom preduzeću, koji već  5 godina nisu uspjeli da pozitivno posluju i obezbijede plate radnicima, niti da poboljšaju vodosnabdijevanje u gradu.  Umjesto da riješe pitanje gubitaka vode, mehanizacije i vodosnabdevanja, građani su prinuđeni da slušaju laži o buster stanicama i nebulozama da će cijevima da teče med i mlijeko”- rekao je Gudžević.

Pitamo Gradsku vlast šta se desilo sa luksemburškom donacijom od 4.5 miliona eura koja je trebala da unaprijedi vodosnabdijevanje Novog Pazara? Zašto i kako se to nije desilo? Naravno da je najveći krivac prvi čovjek grada koji mora znati odgovor na ovo pitanje!  

Gradska vlast mora javno saopštiti šta je sa naplatom dugovanja JKP-u "Vodovod i kanalizacija" i koliko  miliona dinara  je otpisala svojim partijskim kolegama, članovima i aktivistima?

“Javnost mora da zna i odgovor na to koliko je SDP zaposlila svojih članova za proteklih 5 godina u preduzeću u JKP Vodovod i čistoća? Građanima je svega dosta  i ne mogu više slušati hvalospeve o uspjesima ove vlasti na regionalnoj televiziji”-istakao je portparol novopazarskog ogranka Gudžević.

SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar, saoseća sa radnicima javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija i njihovim porodicama, što skoro godinu dana nisu primili plate, a svjedoci smo da su već više puta bezuspješno tražili svoja prava putem štrajka i tražimo da ova vlast hitno odgovori zahtjevima radnika.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37