https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Održana konferencija Stranke demokratske akcije Sandžaka u Prijepolju - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Održana konferencija Stranke demokratske akcije Sandžaka u Prijepolju

Održana konferencija Stranke demokratske akcije Sandžaka u Prijepolju

Održana konferencija Stranke demokratske akcije Sandžaka u Prijepolju

Prijepolje - U četvrtak 26.05.2011. godine u prostorijama Stranke demokratske akcije Sandžaka održana je konferencija za novinare u kojoj su učestvovali Ibro Bajo Fazlić - predsjednik opštinskog odbora SDA Sandžaka u Prijepolju, Edib Kajević - Član GO SDA Sandžaka i zamjenik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i Halid Hadžijakupović - odbornik SDA Sandžaka u lokalnom parlamentu.

 

„Politička situacija u Prijepolju je sve lošija i da posebno kulminira na poslednjim skupštinskim zasjedanjima. Na ovakvu situaciju odbornički klub SDA u lokalnoj Skupštini je ukazivao i ranije, jer se odavno vidjelo da unutar-koalicioni odnosi u vladajućoj garnituri nisu na nekom visokom nivou. Svjedoci smo da se skupštinska zasjedanja odlažu po mjesec dana zbog banalnih problema koji u suštini i ne postoje,a takva odlaganja upravo koštaju građane Prijepolja. Vidi se da među njima nema dogovora i saradnje,tako da o nekim dogovorima sa opozicijom ne možemo ni razgovarati jer oni nisu u stanju godinu dana da se sastanu sa predstavnicima opozicije", rekao je Fazlić. Napominje da se vlast zaklinjala u industrijsku zonu i novim radnim mjestima koja su obećavali u istoj, a sada smo u stanju da nema zainteresovanih investitora, a sve je to posledica loše političke klime u Prijepolju i slabe promocije industrijske zone.

 

Halid Hadžijakupović je podsetio da Skupština opštine donosi određeni broj zaključaka, što dobrih, što loših, ali osnovni problem kod tih zaključaka je što se ti zaključci ne sprovode. Skupštinski zaključak o izmeni simbola opštine Prijepolje je donešen prošle godine, rok za realizaciju je bio tri mjeseca a još uvjek ništa nije urađeno po tom pitanju; zatim, skupštinski zaključak o izradi monografije optine Prijepolje, takođe zaključak koji nije realizovan; zaključak o realizaciji budžetskih sredstava za vodovod u Kruševu gdje su trebala da se izdvoje određena sredstva kako bi se pristupilo realizaciji tog projekta, zaključak o gazdovanju vodovodom u Brodarevu i na Jabuci, zaključak o budžetskim sredstvima o projektnoj dokumentaciji za izradu kanalizacije za naselje Klik; zatim zaključak o rekonstrukciji Izeta Čavića su samo od nekih zaključaka koje je SO Prijepolje usvojila a do dan danas nije ništa urađeno po ovim pitanjima. Jedan od glavnih krivaca je sigurno predsjednik Skupštine Jusuf Muškić koji svojim nezalaganjem, neradom i neznanjem ne čini ništa da se realizuju ovi skupštinski zaključci.

 

Edib Kajević je podsjetio na aktivnosti Kancelarije za održivi razvoj u opštini Prijepolje od izrade projektne dokumentacije za vodovod u Brodarevu, za vodovod u Bjelopoljskom putu koji će se ovih dana i realizovati, rekonstrukcija putnog pravca Kolovrat - Seljašnica sa rasvetom, pomoć u izgradnji puta u Taševu. Izdvojena su određena sredstva za vrijeme poplava u Prijepolju, kao i mnoge druge finansijske pomoći određenim mesnim zajednicama. Ono što je sada akuelno jeste uvođenje HACCP standarda i za ovaj konkurs iz opštine Prijepolje do sada je prijavljeno 40 - ak privrednih subjekata. Ono što je takođe aktuelno a što će u narednim danima krenuti u praktičnu realizaciju jeste da je u najavi konkurs o pomoći i podršci poljoprivredi u sandžačkim opštinama. Za ovu namenu iz budžeta Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja obezbjeđeno je oko milion eura. Pravo na konkurs imaju lica koja imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, udruženja voćara, zadruge itd. Smatramo da ćemo ovim potezom bar malo olakšati ovom kraju koji spada u jedan od najnerazvijenijih u Srbiji.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP