https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Vlada i Kancelarija za održivi razvoj pomažu Novi Pazar - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Vlada i Kancelarija za održivi razvoj pomažu Novi Pazar

Vlada i Kancelarija za održivi razvoj pomažu Novi Pazar

Vlada i Kancelarija za održivi razvoj pomažu Novi Pazar

BEOGRAD -  Vlada Republike Srbije, danas je na telefonskoj sjednici odlučila da Gradu Novom Pazaru, koji je tokom jučerašnjih poplava pretrpio veliku materijalnu štetu, uputi pomoć u iznosu od 20 miliona dinara u cilju prevazilaženja ove situacije.

Ministar dr. Sulejman Ugljanin pozdravo je odluku Vlade i najavio je da će u cilju sprječavanja ovakvih i sličnih nepogoda, Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja iz svog budžeta hitno izdvojiti određena sredstva za finansiranje projektne dokumenatacije za trajno uređenje rečnih vodotokova na teritoriji grada Novog Pazara.

Ovom prilikom ministar Ugljanin se osvrnuo i na solidarnost koju građani Srbije uvjek pokazuju u ovako teškim trenucima kada elementarne nepogode pogode određena mesta i pozvao je sve nadlježne institucije, ali i ljude dobre volje da se uključe u pomoć Novom Pazaru.

Kako je najavio ministar Ugljanin, za vikend je planiran obilazak terena, nakon čega će u ponedeljak biti održana sednica kolegijuma Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru, gdje će se nakon sumiranja rezultata razmotriti naredni koraci koji treba da obezbjede nesmetan nastavak života i rada poplavom pogođenog stanovništva.

Na dijelu teritorije grada Novog Pazara proglašeno je vanredno stanje zbog poplave koja je ugrozila više od petstotina kuća. Ugrožen je veoma gusto naseljen dio grada, koji je ostao bez vode i struje. Šteta na objektima, kao i na poljoprivrednim površinama još uvjek nije procenjena.