https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Održana sjednica gradske skupštine Novog Pazara - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Održana sjednica gradske skupštine Novog Pazara

Održana sjednica gradske skupštine Novog Pazara

Održana sjednica gradske skupštine Novog Pazara

Gradska skupština Novog Pazara usvojila je danas planove i programe rada većine gradskih institucija za ovu godinu, tako što je rasprava bila zajednička a glasanje sa sve tačke dnevnog reda je obavljeno pojedinačno.

To je bio jedan od razloga zbog kojeg su odbornici opozicione Bošnjačke liste za evropski Sandžak napustili današnje skupštinsko zasjedanje.

Zamjenik šefa odborničkog kluba ove liste Ahmedin Škrijelj smatra da svako gradsko preduzeće zaslužuje posebnu pažnju, jer ih finansiraju građani kroz budžet grada.

Škrijelj kaže da su odbornici ove liste imali određena pitanja za direktore ovih ustanova, prije svega ona vezana za potrošnju novčanih sedstava, na čije odgovore građani imaju pravo.

On je optužio predsjednicu skupštine Borku Jovanović da je tokom sjednice konstantno kršila poslovnik, kao i da je njihovim odbornicima uskratila pravo da predlože izmjene i dopune dnevnog reda.

"Mi smo pokušali da ukažemo na te nepravilnosti, ali nas je Jovanovićeva prekidala za govornicom i nije nam dozvoljavala da govorimo, a mi nismo htjeli da prisustvujemo više jednoj ovakvoj farsi. Mi smo danas bili svjedoci elementarnog kršenja prava odbornika opozicije od strane predsjednice Skupštine i mi nismo više željeli tome da dajemo legitimitet, nego smo napustili zasjedanje. Nadam se da ćemo u budućem periodu biti jednako tretirani kao odbornici većine i da ćemo prava koja nam Zakon i poslovnik daje moći da koristimo", kaže Škrijelj.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37