https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Životna sredina i održivi razvoj - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Životna sredina i održivi razvoj

Životna sredina i održivi razvoj

Životna sredina i održivi razvoj

Palić, 18.10.2010. - Prof. Dr. Dragana Vujanović, pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, učestvovala je na 10. Međunarodnom Kongresu toksikologa koji se održao na Paliću od 22. do 25. septembra 2010, sa plenarnim predavanjem pod naslovom „Životna sredina i održivi razvoj - nacionalna platforma i stanje - uloga toksikologa (nauke i struke)„.

Prof. Dr. Vujanović je na skupu učestvovala kao predstavnik Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, ali i kao profesor toksikologije i ekotoksikologije na Farmaceutskom fakultetu, beogradskog univerziteta. Na Kongresu su problemi vezani za zagađenje životne sredine i održivi razvoj sagledani iz dva ugla, ugla donosioca odluka i kreatora politike, ali i ugla zahteva struke i nauke.

U izlaganju je prikazano stanje životne sredine našeg regiona, na osnovu međunarodnih, evropskih i nacionalnih izvještaja, sa komparativnom analizom. Dat je prikaz i usvojenih strateških dokumenata i stanja u procesu harmonizacije zakona i propisa u oblasti životne sredine i održivog razvoja. Problemi u ovoj oblasti moraju da se sagledavaju imajući u vidu zajedničke probleme u EU, ali istovremeno i probleme vezane za specifičnosti samo naše regije, društveno - ekonomske, kulturološke, prirodne i druge. Optimalna rešenja moraju imati u vidu naše specifičnosti. Data je analiza uloge struke u ovoj oblasti, kao i njeni osnovni zahtjevi i principi rada i to: kompetentnost, stručna i naučna odgovornost i transparentnost.

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP