https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Održan završni skup Bošnjačke liste - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Održan završni skup Bošnjačke liste

Održan završni skup Bošnjačke liste

Održan završni skup Bošnjačke liste

Novi Pazar, 03. jun 2010. godine

 Danas je u Novom Pazaru održan završni skup Bošnjačke Liste pred izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće zakazane za 6. jun 2010. godine. 

Na skupu na kome je bio prisutan veliki broj građana predstavljena je, još jednom, Bosnjacka Lista pod rednim brojem 2 na kojoj se nalazi 33 kandidata. 

Okupljenim građanima su se obratili kandidati Bošnjačke Liste Džengis Redžepagić, profesor na Državnom Univerzitetu u Novom Pazaru, zatim Muhedin Fijuljanin politikolog i autor monografije  "Sandžački Bošnjaci", zatim Amina Topuzović student bosanskog jezika i književnosti, Edib Kajević ekonomista i pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nerazvijenih područija Vlade Republike Srbije, Redžep Škrijelj doktor historije i glavni urednik lista "Bošnjačka riječ" i nosilac Bošnjačke Liste Esad Džudžević, sociolog i narodni poslanik u Bošnjačke liste za evropski Sandžak u Skupštini R. Srbije. 

Esad Džudžević je u svom govoru prezentovao još jednom planove koje Bošnjačka lista ima na poljima obrazovanja, informisanja, upotrebe maternjeg jezika i očuvanja i unapređenja građanskih prava Bošnjaka u Republici Srbiji. 

Na opšte oduševljenje svih okupljenih građana, skupu se obratio aktuelni Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin. 

Dr. Ugljanin je rekao okupljenim građanima da je kao osnivač Bošnjačkog nacionalnog vijeća i kao čovjek koji je 20 godina dijelio i dobro i zlo sa svojim sunarodnicima i saradnicima ponosan što su Bošnjaci sazreli i što danas imaju mogućnost da svoje predstavnike u Bošnjačkom nacionalnom vjeću biraju na direktnim izborima. "Bošnjaci su za ovih 20 godina dobili ono što nikad nisu imali. I, vidim da sve tri izborne liste koriste i ovu zastavu i druge simbole koje smo mi usvojili i čuvali sve ove godine." rekao je Predsjednik Dr. Ugljanin i dodao "Sretan sam što danas mogu da ovu bošnjačku zastavu predam Bošnjačkoj listi, siguran da je oni neće obrukati i da će dobro raditi u interesu svih nas." 

Predsjednik Dr. Sulejman Ugljanin je na kraju pozvao sve Bošnjake da "dobro povedu računa kome daju svoj glas, jer ljudi koje izaberemo će nas predstavljati u naredne četiri godine, te s toga vas pozivam da glasate za Bošnjačku listu broj 2. i da šestog juna izađemo na izbore u svečanoj atmosferi, da se lijepo obučemo i nasmijani odemo na glasanje" kazao je u svom govoru predsjednik Dr. Sulejman Ugljanin.  

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP