https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Skup za odbranu izborne volje građana Novog Pazara - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Skup za odbranu izborne volje građana Novog Pazara

Skup za odbranu izborne volje građana Novog Pazara

Stranka demokratske akcije Sandžaka organizovala je skup za odbranu izborne volje građana Novog Pazara na kojem su se okupljenim građanima obratili kandidati sa izborne liste za odbornike u Skupštini Novog Pazara, dr. Hanadi Hajdinović i Merfid Kamešničanin.

Na skupu okupljenim građanima su se obratili i gosti dr. Edin Numanović iz Stranke pravde i pomirenja i Edin Zećirović iz Građanskog pokreta Sandžaka.

Obraćanje dr. Hanadi Hajdinović

"Poštovani građani Sandžaka, Novog Pazara

Dobrodošli na naš zajednički zadatak da odbranimo slobodnu volju građana izraženu na izborima 17. decembra.

Ovaj skup je bio zvanično najavljen za 18. decembar 2023. godine u 20 sati, međutim predstavnici PU Novi Pazar su nas obavijestili da se na ovom platou nalazi nekoliko desetina nepozvanih i nepoznatih lica sa neprimjerenim ponašanjem, pa smo na prijedlog policijske uprave odustali od sinoćnog skupa i zakazali ga za danas.

Naš skup smo odložili sa ciljem da izbjegnemo fizički kontakt sa nenajavljenim i nepoznatim licima, neprimjerenog ponašanja koji su zauzeli čitav taj prostor na kome smo mi zakazali skup.

Obavještavamo vas da naš skup ima za cilj da gradska izborna komisija radi po zakonu i ispoštuje izbornu volju građana.

Ovdje se ne radi o skupu jedne partije protiv druge.

Ovdje se brani izborna volja svih građana bez obzira za koju su stranku glasali.

Tražimo da se poštuje Ustav i zakon ove zemlje.

Suština ovog našeg okupljanja je ovo!"

 

Obraćanje Merfida Kamešničanina

"Poštovani građani Novog Pazara,

Želim da vas upoznam sa nekoliko bitnih činjenica u vezi ovih izbora

U više od jedne trećine biračkih mjesta utvrđene su nezakonite radnje, kupovina glasova, krađa glasova, prepravljanje izvještaja biračkih odborao rezultatima glasanja i nasilničko ponašanje nekih članova biračkih odbora.

Gradska izborna komisija je nakon zatvaranja biračkih mjesta protivzakonito prepustila pojedincima vreće sa izbornim materijalom, koji su sa njim raspolagali na nepoznatom mjestu, van službenih prostorija, sve do 5:30 sati narednog dana.

Želimo da istaknemo sumnju da se među više od 1.000 nevažećih listića nalaze glasovi Građanskog pokreta Sandžaka, SDA Sandžaka i SPP-a koji su poništeni dodatnim zaokruživanjem ostalih lista na izbornim listićima.

I poslije svega toga na najgrublji način je gradska izborna komisija prekršila član 62. Zakona o lokalnim izborima prilikom raspodjele mandata izbornim listama. Na taj način su kršenjem izborne volje pokušali da uspostave vlast suprotno izraženoj volji građana Novog Pazara.

Ukoliko Gradska izborna komisija ne potvrdi izbornu volju građana Novog Pazara na ovim izborima, tražimo raspuštanje ove izborne komisije i raspisivanje i održavanje novih izbora za grad Novi Pazar u skladu sa zakonom, kako bi se sačuvala slobodno izražena volja građana, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje.

U cilju zaštite izborne volje građana bićete obavješteni od strane Koordinacionog odbora opozicionih izbornih lista."

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP