https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Sve spremno za preregistraciju SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Sve spremno za preregistraciju SDA Sandžaka

Sve spremno za preregistraciju SDA Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka, održat će u subotu 31. oktobra Skupštinu Stranke na kojoj će između ostalog biti predloženo i usvajanje novog Statuta i Programa Stranke usaglašenih sa novim okolnostima političkog djelovanja, rekao je potpredsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka na današnjoj konferenciji za novinare.
 
"Novi Statut i Program definisat će buduće, prije svega političko zatim i ostale vidove socijalnog djelovanja, a u njima su pored postojećih definisani i novi ciljevi za koje će se naša stranka kroz svoje djelovanje zalagati" naglasio je on.
  
Imamović je rekao i da je proces prikupljanja potpisa odavno je još priveden kraju, a "ozbiljnom i temeljnom izradom akata Stranke kompletiran je čitav proces pripreme za preregistraciju Stranke demokratske akcije Sandžaka."

"Prikupljen je dovoljan broj potpisa, a na organima Stranke bit će određen tačan datum predaje dokumentacije za obnovu upisa SDA Sandžaka u Registar političkih partija" kazao je on.

Potpredsjednik Stranke rekao je i da su na "izradi novih akata radili svi stručni timovi Stranke, a u njihovoj pripremi bio je angažovan i veliki broj domaćih i stranih stručnjaka iz raznih oblasti koje obuhvataju programska načela i ciljevi Stranke demokratske akcije Sandžaka" i da će nakon što Skupština Stranke usvoji Statut i Program, sva dokumentacija bit će predata Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a potom i predstavljena javnosti na zvaničnom sajtu Stranke.
 
Na pitanje novinara zasto se toliko čekalo za predavanje dokumentacije za preregistraciju Imamović je odgovorio, da  su "Statut i Program temelji svake ozbiljne organizacije" i da su u njima definisani odnosi unutar organizacije, odnosi prema drugima, načini i pravci djelovanja, prava i obaveze kolektiva i pojedinaca i sl.
 
"Stranka demokratske akcije Sandžaka je ozbiljna politička organizacija sa kontinuitetom od dvije decenije i za nas Statut i Program nisu nešto sto možete skinuti sa Interneta i kopirati od drugih, to je svojevrsna lična karta, ono što vi u stvari nudite ljudima i ono što ljudi zapravo mogu da očekuju glasajući za vas" istakao je Enis Imamović.

"Mi smo osvježili naš, još uvijek važeći Statut i Program uskladili sa nekim novim okolnostima na domaćoj i međunarodnoj političkoj sceni i tako sačinili Prijedlog Statuta i Programa koji će biti sutra predstavljen i dat na usvajanje Skupštini Stranke" zaključio je on na kraju.  

 

Informativna služba Stranke

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP