https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 33 godine borbe za slobodu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

33 godine borbe za slobodu

33 godine borbe za slobodu

Stranka demokratske akcije Sandžaka Posebnom sjednicom Glavnog odbora održanom u Novom Pazaru obilježila je danas 33 godine postojanja i rada.

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin je u svom obraćanju čestitao članovima i simpatizerima stranke 33 godine borbe za slobodu i istakao ulogu i značaj stranke i njenog programa za predstojeće lokalne izbore.

„Stranka je spremna da preuzme lokalne samouprave i stvori mehanizme da poboljša standard građana u Sandžaku“, naglasio je predsjednik Ugljanin.

Retrospektivu rada Stranke u protekle 33 godine članovima Glavnog odbora predstavio je Ahmedin Škrijelj koji je SDA Sandžaka je moderna demokratska politička Stranka, koji je na kraju zaključio da je „SDA Sandžaka u protekle 33 godine jeste respektabilan politički faktor te aktivni učesnik svih važnih društvenih i političkih procesa“.

Na adresu Stranke pristigao je veliki broj čestitki među kojima izdvajamo Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, mr. Ervina Ibrahimovića, predsjednika Bošnjačke stranke, u ime AK Parti čestitku je upitio Osman Nuri Kabaktepe, član predsjedništva i predsjednik AK Parti za Istanbul, Memli Krasnići, predsjednik Demokratske partije Kosova, Dželal Hodžić, predsjednik SDA Makedonije, Dr. Bejdžan Ilijas, predsjednik partije Turaka iz Makedonije i čestitku Janka Veselinović, predsjednik Pokreta za preokret.

Predsjednici ogranaka SDA Sandžaka predstavili su članovima najviših organa Stranke nacrte izborne platforme ogranaka za predstojeće lokalne izbore.

Glavni odbor je usvojio i zaključke kao mjere za pravedno i trajno rješenje statusa Bošnjaka i stabilizaciju političkih prilika.

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP