Učitavanje sajta

Vijesti

Prekinuti ratnu atmosferu u Sandžaku

Prekinuti ratnu atmosferu u Sandžaku

Već sedam dana nemamo odgovor zašto su srpske oružane snage u večernjim satima, iskakanjem iz helikoptera, izvršile vazdušni desant na Novi Pazar.

Na opšte iznenađenje svih građana na nebu iznad Novog Pazara pojavili su se helikopteri iz kojih su sa punom ratnom opremom i naoružanjem iskakali pripadnici specijalnih jedinica srpske vojske spremni za borbena dejstva.

Do današnjeg dana javnost u Sandžaku nije upoznata koje organizator, kako srpski mediji kažu, vojne vježbe pod nazivom „Vazdušni desant na Novi Pazar“.

O ovoj vježbi nisu zvaničnim dopisom niti putem medija obavješteni ni organi lokalne samouprave, a ni građani Novog Pazara.

Nakon genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, neriješenih masovnih otmica i ubistava Bošnjaka Sandžaka od strane srpskih oružanih snaga, genocidnih prijetnji srpske policije iz Priboja, sve ovo predstavlja kontinuitet u institucionalnom zastrašivanju i prijetnji Bošnjacima Sandžaka.

Pozivamo predsjednika Srbije da obustavi sve vojne vježbe i druge vrste demonstracija oružane sile u Sandžaku i time prekine dalje stvaranje ratne atmosfere i zastrašivanje građana Sandžaka.

Pitamo predsjednika Srbije sa kojim ciljem državni organi u Sandžaku stvaraju atmosferu rata?

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP