https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Čestitka predsjednika NVO Kosovo za Sandžak - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Čestitka predsjednika NVO Kosovo za Sandžak

Čestitka predsjednika NVO Kosovo za Sandžak

Povodom obilježavanja 32 godina od osnivanja i rada SDA Sandžaka, predsjednik NVO" Kosovo za Sandžak" Ismet Azizi, uputio je čestitku predsjedniku Stranke dr. Sulejmanu Ugljaninu.

U čestitki se kaže:

"Dragi predsjedniče Ugljanin, poštovani članovi i simpatizeri SDA Sandzaka!

Dana 29.jula prije 32 godine, održana je u Novom Pazaru osnivačka Skupština SDA Sandžaka.

Slobodno možemo reći da se taj veličanstveni novopazarski skup nije ticao samo Sandžaka, da se ovo novo historijsko poglavlje odnosilo i na širi prostor.

Sa današnje distance je sasvim očigledno da su tadašnje slobodarske poruke iz Novog Pazara imale velikog odjeka širom ondašnje države, a posebno na prostoru Kosova i Bosne i Hercegovine.

U deceniji koja je počela ovim veličanstvenim događajem u Novom Pazaru, Bosna i Hercegovina je stekla nezavisnost prvi put u modernoj historiji, a ista ta decenija je zaokružena nezavisnošću Kosova.

Uvaženi predsjedniče Ugljanin, uvaženi članovi i simpatizeri SDA Sandžaka, dragi i uvaženi, svi građani Sandžaka, neka vam je sretna godišnjica velike pobjede! To je bio dan, kada ste vi Sandžaklije u svojem glavnom gradu započeli proces oslobađanja, a koji u skladu sa širinom sandžačkog duha i poznatom nesebičnošću, čovjekoljubljem i požrtvovanošću, značio i proces oslobađanja svih ljudi.

Na taj način, to je već bio dan velike pobjede. Zbog svega toga sa pravom smo optimisti i vjerujemo kako ćemo svi mi ubrzo dočekati i onu pobjedu postizanja autonomije Sandžaka!

U nama ćete uvijek imati prijatelja i pomagača, kao što smo bili uz vas i prije trideset godina. Još jednom vam želimo sreću, povodom ovog značajnog datuma, kao i sreću i uspjeh u vašem budućem radu".

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37