https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SJEĆANJE NA JAKUPA HODŽIĆA I ŠEFKIJU ŠEKU RAŠLJANINA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SJEĆANJE NA JAKUPA HODŽIĆA I ŠEFKIJU ŠEKU RAŠLJANINA

SJEĆANJE NA JAKUPA HODŽIĆA I ŠEFKIJU ŠEKU RAŠLJANINA

Osnivači SDA Sandžaka i dugogodišnji aktivisti Stranke Jakup-Tarzan Hodžić i Šefkija-Šeka Rašljanin preselili su na ahiret.

Bili su skromni i strpljivi, hrabri i mudri pripadnici sandžačke zajednice, a posebno su se isticali u želji da pomognu svakom kom je pomoć potrebna, pritom ne žaleći sebe.

Život su posvijetili borbi za prava bošnjačkog naroda i pružanju iskrene pažnje i pomoći svim građanima koji u Sandžaku žive. Shvatali su vrijeme u kojem su živjeli i svoju ulogu u tom vremenu, zalagali se posebno za intrnacionalizaciju sandžačkog pitanja i dali svoj puni doprinos tome.

Jakup Hodžić bio je nosilac Srebrne plakete Patriotske lige za doprinos patriotskom pokretu otpora od agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Jakup i Šefkija su jedni od 46 sandžačkih Bošnjaka koji koji su bili žrtve montiranog sudsko-političkog procesa koji se tokom devedesetih vodio protiv rukovodstva i članova SDA Sandžaka. Osuđeni su sa po 4 godine. Proces protiv 25 njih koji se vodi u Srbiji ni danas nije završen.

Dženaza rahmetli Jakupa Hodžića bila je u ponedeljak 14. marta 2022. godine u njegovoj Sjenici.

Dženaza rahmetli Šefkije Šeke Rašljanina je danas, srijeda 16. marta 2022. godine, u Novom Pazaru,  a polazi od džamije u Muru sa ikindije namaza.

Allah da im podari najljepše mjesto u Džennetu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP