Učitavanje sajta

Vijesti

UDRUŽIVANJE U KORIST SANDŽAKA

UDRUŽIVANJE U KORIST SANDŽAKA

SDA Sandžaka učestvovala je na sastanku koji je predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić sazvala sa predstavnicima bošnjačkih političkih stranaka na temu udruživanja izbornih rezultata i zajedničkog djelovanja.

Delegaciju SDA Sandžaka predvodio je predsjednik Stranke dr. Sulejman Ugljanin koji je nakon sastanka izjavio da je zadovoljan što je današnji sastanak održan u Bošnjačkom nacionalnom vijeću koje je najviše političko i predstavničko tijelo Bošnjaka, birano na direktnim, slobodnim izborima i koje odražava jedinstvo bošnjačkog naroda.

“Bošnjačke političke partije su u obavezi da ujedine svoje izborne rezultate kako bi ostvarili sve one ciljeve koji su od opšteg interesa za Sandžak i sve građane koji u njemu žive. Građanima Sandžaka najveću štetu nanose političke stranke koje samostalno koriste svoje izborne rezultate.” - naglasio je dr. Ugljanin.

SDA Sandžaka je ranije sačinila prijedlog Sporazuma o zajedničkom radu i djelovanju koji je uputila drugim bošnjačkim strankama na razmatranje o čemu je na sastanku i upoznala predsjednicu Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP